Švajcarska fudbalska reprezentacija debaklom je okončala takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru, posle poraza u osmini finala od Portugala, rezultatom 1:6.

Posle povratka nacionalnog fudbalskog tima u zemlju, tamošnja javnost bavi se statusom pojedinih igrača. Postavljaju se pitanja hoće li se osvežiti krv u reprezentaciji, odnosno da li će neki igrači poput Džerdana Šaćirija, Granita Džake, Jana Zomera i Harisa Seferovića i dalje igrati za reprezentaciju.

profimedia0742812127.jpg
Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia 
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Tako švajcarski "Blik" piše o Džerdanu Šaćiriju. Konstatuju da fudbaler rođen u srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija već ima 31 godinu i da je sklon povredama. Njegov status je upitan baš iz tih razloga, mada u Švajcarskoj smatraju da Šaćiri i dalje ima šta da ponudi reprezentaciji. Njemu je potrebno još šest utakmica da postane rekorder po broju utakmica u selekciji Švajcarske i tako obori rekord od 118 mečeva koji drži Hajnc Herman.

00808080.jpg
EPA/GEORGI LICOVSKI 
foto: EPA/Georgi Licovski

Sa druge strane, u Švajcarskoj se povela polemika treba li Granit Džaka da i dalje bude kapiten Švajcarske. Upozoravaju na incidentne situacije kojima je bio sklon u meču sa Srbijom. Hvatanje za međunožje i provokacijom dresa Jašarija. I on nije u svetu mladosti, ima 30 godina, ali kako pišu i dalje je potreban selekciji Švajcarske.

Tamošnji novinari pitaju se da li će reprezentacija Švajcarske biti jača ili slabija na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj, u odnosu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kurir sport