STRAHOVALI OD NAJMOĆNIJEG ČOVEKA KATARA! Šta bi bilo da je Mesi ODBIO ovaj zahtev? Trener otkrio kakav haos bi nastao!
Foto: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

PRIMORAN

STRAHOVALI OD NAJMOĆNIJEG ČOVEKA KATARA! Šta bi bilo da je Mesi ODBIO ovaj zahtev? Trener otkrio kakav haos bi nastao!

Mundijal 2022 -

Deluje neobično, ali puno pažnje javnosti nakon pobede Argentine protiv Francuske u finalu Svetskog prvenstva, dobio je jedan odevni predmet.

"Gaučosi" su ukupno treći put, a prvi put posle 32 godine postali šampioni sveta pošto su u neverovatnoj utakmici pobedili "Trikolore" nakon 2:2 posle nešto više od 90 minuta igre, 3:3 posle produžetaka i bolje penal serije.

Nakon finala, a neposredno pred dodelu medalja i uručivanje pehara, Lionel Mesi je dobio neobičnu katarsku odoru sa zlatnim vezivom u kojoj je podigao čuvenu "boginju".

Njemu je emir Katara, Tamin bin Hamad Al Tanija, odnosno čovek koji se nalazi na poziciji zbog koje je najmoćniji čovek u državi, ogrnuo bišt, koji je jedan od simbola arapskog dentiteta i koji se u tom delu sveta nosi hiljadama godinama.

Ekspresno je to postala važna tema na društvenim mrežama, a mediji širom sveta su takođe ostavili puno prostora za taj gest.

Mnogi su osudili kapitena Argentine, dok su drugi nagađali da je praktično bio primoran na to jer su vlasnici Pari Sen Žermena, kluba u kom igra, upravo iz Katara.

Nekoliko dana nakon meča za trofej, o nošnji Katara na Mesiju je govorio Ciprijan Panait, rumunski trener, koji je dugo radio u komšiluku, odnosno u Saudijskoj Arabiji, a trenutno vodi Al Karaitijat, upravo iz Katara.

- Vidim da su neke moje kolege davale izjave o ovome i to u potpunom neznanju. Da Mesi nije stavio plašt bila bi najveća uvreda katarskom šeiku i nastao bi diplomatski sukob. To bi trebalo da znaju oni koji sad govore to što govore - rekao je Panait za rumunski "Digisport" i dodao:

– Taj plašt nosi samo vladajuća klasa, samo vrlo bogati ljudi i kada ga primite, to znači da ste deo njihove porodice, to znači da ste dobrodošli u taj krug. To je najveći mogući čin poštovanja koji vam se ukazuje. Kad vam katarski emir ponudi ovaj poklon, mislim da niko sebi ne sme da dozvoli da ga odbije. Mesi je u Pari Sen Žermenu, zar ne? Valjda znate da je njegov gazda kraljevska porodica, a ne Naser Al Kalifi - zaključio je Rumun.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track