Vladimir Grbić i Mladen Krstajić aktivno promovisali Međunarodno takmičenje u pecanju zimskog manića na Tisi kod Novog Bečeja

NOVI BEČEJ - Da i tokom dugih i hladnih zimskim dana pecaroši ne mogu bez ribolovačkog pribora i reke, priznali su Vladimir Grbić i Mladen Krstajić.



Naši nekadašnji proslavljeni reprezentativci u odbojci i fudbalu bili su aktivni promoteri Trećeg međunarodnom takmičenju u pecanju zimskog manića Manić - Tisa 63, nedaleko od brane na toj reci kod Novog Bečeja. Vladimir Grbić je i prošle godine svoje ribolovačke sposobnosti demostrirao na velikom alaskom skupu.


Opšti je utisak da pecaljkama barata jednako dobro kao i odbojkaškom loptom:
- Za mene je ribolov nešto više od hobija. Voda i pecaljke su moja velika pasija. Manić je izuzetno kvalitetna riba, ne toliko rasprostranjena. Drago mi je što među takmičarima nisu preovlađivali muškarci, bilo je i žena. Impresioniran sam njihovim umećem u sportskom ribolovu - konstatovao je Vanja u razgovoru za Kurir.

I za bivšeg fudbalskog internacionalca i reprezentativca Mladena Krstajića takmičenje u pecanju zimskog manića bilo je pravi doživljaj:
- Prvi put sam na ovom takmičenju. Obožavam prirodu i volim pecanje. Često sam dolazio u Novi Bečej, naročito dok sam aktivno igrao fudbal. I sad povremeno navratim. Sviđa mi se Novi Bečej, uopšte Vojvodina. Po prirodi sam pomalo impulsivan, pa me ovo okruženje smiruje. Za mene je bila prava čast što sam, po odluci organizatora, imao prvi zabačaj - rekao je Krle.

Veliki skup
DVE DAME SA ŠTAPOM

Međunarodno takmičenje u pecanju zimskog manića okupilo je proteklog vikenda ribolovce iz Mađarske, Hrvatske, Engleske, Italije, Slovačke, BiH i Srbije. Veliki pecaroški skup organizovao je Klub ljubitelja Tise. Takmičarke Olivera Blažin i Anamarija Pap apelovale su na ostale žene pecaroše da se prijave sledeće godine, kako bi se uspostavila konkurencija.

Banatski svinjokolj
MIRISALI I ČVARCI

Takmičenje Manić - Tisa 63 imalo je i prateću manifestaciju, a to je tradicionalni Banatski svinokolj na samoj obali reke. I dok su se pecaroši takmičili ne bi li upecali manića, majstori mesari su obrađivali svinjske polutke i na licu mesta pripremali čvarke, ražnjiće, hurke, švargle i druge vojvođanske specijalitete, tipične za ove krajeve, uz obavezan roštilj i salčiće.