Priznanje za srpski softbol i bejzbol! Beograd je pobedio francuski Lion u trci za domaćinstvo kongresa Evropske softbol federacije 2017. godine.

Ovo je epilog skupa u Amsterdamu.

Prezentaciju je održao predsednik Softbol saveza Srbije Slobodan Đurić, koji je zajedno sa članom UO Predragom Stuparom primao čestitke prisutnih.

"Francuzi su vršili veliki pritisak na delegate. Ipak, Beograd je pobedio grad Lion, za dva glasa više. Ovo je sportsko diplomatska pobeda naše zemlje. Ponosan sam. Poslednjih nekoliko godina učinili smo puno za promociju softbola u Srbiji. Naravno teško da bismo postigli sve ovo da nismo imali snažnu podršku države Srbije, Ministarstva omladine i sporta i grada Beograda", istakao je Slobodan Đurić.

U Holandiji je bilo prisutno 160 raznih sportskih funkcionera, iz softbola i bejzbola. Amerikance je predvodio legendarna Mikel Smit, koja je na Olimpijskim igrama u Atlatni i Sidneju osvojila zlatne medalje. Upravo ona, ali i predsednik Svetske softbol federacije, Kanađanin Dejl Mekman, dali su podršku Beogradu.

"U Holandiji je bilo 160 delegata, očekuje se da ih u našem glavnom gradu bude 200. Naredni Kongres u našoj zemlji biće izborni u oba sporta, jer su bejzbol i softbol napravili Konfederaciju na svetskom nivou kako bi što više promovisali povratak na Olimpijske igre 2020. godine", zaključio je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije.