Rvanje je jedan od sportova koje je Srbiji donelo mnogo priznanja, Rvački klub Crvena zvezda sledi taj uspešni put decenijama.

Rvanje u Srbiji, kao naš najtrofejniji Olimpijski sport beleži izuzetne rezultate poslednjih godina. Srpsko rvanje se ponosno može pohvaliti samo u predhodnoj godini Olimpijskom medaljom iz Tokija, aktuelnim prvakom Sveta i sa dva aktuelna prvaka Evrope.

338035-whatsappimage20220118at0915122-orig.jpg
RK Crvena Zvezda 
foto: RK Crvena zvezda

Za ovih 15 godina nakon obnove kluba osvojeno je 10 ekipnih seniorskih titula prvaka države. Osvojene su mnogobrojne ekipne titule i u mladjim uzrasnim kategorija, a samo u predhodnoj godini to najbolje pokazuje podatak da je klub prvi na rang listi Rvačkog saveza Srbije po broju osvojenih ekipnih titula.

338033-whatsappimage20220118at091512-f.jpg
RK Crvena Zvezda 
foto: RK Crvena zvezda

U poslednjih 10 godina Crvena Zvezda nosi titulu najbolje ženske ekipe u Srbiji. Tu su naravno i mnogobrojne medalje sa pojedinačnih prvenstava države kao i sa takmičenja za Kup Srbije, ali i mnogobrojni prvaci države u svim uzrastima. Na medjunarodnoj sceni Zvezdine pionirke ekipno su osvojile drugo mesto u Evro ligi. U neolimpijskim disciplinama Grappling, Pankration, kao i rvanje na plaži, osvajane su Evropske i Svetske medalje u svim uzrastima.

Pomenućemo samo neka imena i rezultate jer sve je nemoguće nabrojati. Nikola Todorovski kadetski prvak Sveta u grapplingu, Predrag Budić seniorski prvak Evrope i vice šampion Sveta u grapplingu, Bojana Joličić seniorski vice šampion Sveta u Pankrationu, Merima Galetin seniorski vice šampion Sveta u pankrationu i bronzana na Svetskom u grapplingu kao i peta na Evropskom prvenstvu u Olimpijskom rvanju za žene, Andjela Krčmarević bronzana sa seniorskog prvenstva Evrope i Sveta u Grapplingu kao i sa prvenstva Sveta u rvanju na plaži i osma na Evropskom prvenstvu u Olimpijskom rvanju za žene, Miloš Perović kadetski i juniorski vice šampion Mediterana u grčkorimskom stilu, Maša Perović vice šampion Mediterana i bronzana na Balkanskom prvenstvu za kadetkinje i peta na prvenstvu Evrope u Olimpijskom rvanju za žene, Jana Petrović i Milica Jovanović bronzane sa Balkanskog prvenstva za pionirke, Šemsa Todorović bronza sa Balkanskog prvenstva za pionirke i prvakinja Mediterana za juniorke, Jovana Krčmarević bronzana sa Mediterana za seniorke, Elvis Todorović bronzani na Balkanu za pionire, Andjela Cvetković Vice šampion Sveta za pionirke i druga na Balkanu, Luka Jovanović bronzani na prvenstvu Sveta za pionire... kao i još mnogo drugih rezultata.

338034-whatsappimage20220118at0915121-orig.jpg
RK Crvena Zvezda 
foto: RK Crvena zvezda

Rvanje pored toga što je najtrofejniji Srpski Olimpijski sport, ima veoma važnu ulogu kod razvoja dece. Razvija sve grupe mišića, koordinaciju i motoriku. Rvanje gradi karakter kod dece i izrastaju jači i spremniji za život bez obzira na sportske rezultate koje će postići.

Jedan je od najboljih bazičnih sportova, jer nakon bavljenja rvanjem u periodu odrastanja dete je spremno da se kasnije bavi bilo kojim drugim sportom. Rvanjem se može baviti i rekreativno što doprinosi očuvanju zdravlja kada se dodje do nekih godina gde se prestaje sa aktivnim bavljenjem sportom.

338039-whatsappimage20220118at0915133-f.jpg
RK Crvena Zvezda 
foto: RK Crvena zvezda

Škola rvanja u Crvenoj Zvezdi je otvorena za svakog i postoje sekcije za najmladje već od 5-12 godina, utorkom i četvrtkom na fakultetu za sport na Košutnjaku od 20 časova, a za starije takmičare od 12 godina pa do seniora, kao i za rekreativce u DKC Majdan na Senjaku, ponedeljak, sreda i petak takodje od 20 časova.

Roditelji dovedite decu u salu dajte im šansu da postanu šampioni, a prvenstveno da se izgrade kao ličnosti jer rvanje nije samo sport, rvanje je način života.

Uz decu ste i vi dobrodošli na malo rekreativnog bavljenja rvanjem, što će vas odvojiti od kancelarija, kompjutera, sastanaka i raznih poslova i doprineti vašem zdravlju i tome da se osećate mnogo bolje. Pridružite se crveno-beloj rvačkoj porodici, čekamo vas u sali na strunjači.

Kurir sport