Najbolji igrač snukera svih vremena Roni O'Saliven osvojio je masters u Hong Kongu.

Ipak, značajnije od toga je što je oboren apsolutni rekord, pošto je finale protiv Marka Fjua sa tribine pratilo neverovatnih 9.000 gledalaca!

Hong Kong je pozivni turnir, nije rangirajućeg karaktera i na njemu učestvuje osam igrača. Nagradni fond je 315.000 funti (oko 360.000 evra), dok pobedniku pripada 100.000 funti, pa je iz tog razloga i zanimljiv najboljim svetskim igračima.

Sedmostruki i aktuelni svetski šampion Roni "Raketa" O'Saliven je već na otvaranju turnira učestvovao u obaranju rekorda, pošto je njegod duel sa Ng On Yeom posmatralo 5.000 gledalaca. U polufinalu se rekord popeo na 7.500 gledalaca u meču protiv Nila Robertsona. U finalu se nasuprot njemu našao Fju koji je na putu do tog meča izbacio Marka Šelbija i Džona Higinsa.

O'Saliven je u finalu slavio sa 6:4, a od šest osvojenih frejmova tri re šerio sa trocifrenim brejkovima od 122, 105 i 114 poena.

Oduševljen je O'Saliven bio nakon meča, ne toliko zbog novog trofeja, koliko zbog činjenice da je igrao pred 9.000 gledalaca.

"Ovo je neverovatno. Zaboravite pobedu na turniru, igrati pred 9.000 gledalaca je neverovatno. Bio sam na Masters turniru u tenisu u Londonu i osećao sam se sjajno zbog velikog broja gledalaca. Nisam to pre nikada doživeo i mislio sam da neću ni doživeti. Jednostavno neverovatno. Najbolji događaj u mojoj karijeri", rekao je O'Saliven nakon meča.

Kurir sport