SRPSKI KLUBOVI U EVROKUPU: Zvezda i Šabac u odličnoj situaciji, Partizan loše počeo, a Valis skuplja evropsko iskustvo
Foto: Starsport©

VATERPOLO

SRPSKI KLUBOVI U EVROKUPU: Zvezda i Šabac u odličnoj situaciji, Partizan loše počeo, a Valis skuplja evropsko iskustvo

Ostali sportovi -

Četiri srpska vaterpolo kluba ove sedmice nastupaju u drugoj rundi kvalifikacija za LEN Evrokup.

Nakon prva dva takmičarska dana, u dobroj situaciji nalaze se Šabac i Crvena zvezda, dok su Partizan i Valis iz Valjeva znatno u težoj poziciji.

U ovoj fazi takmičenja ekipe su podeljene u šest grupa, a najbolje dve iz svake grupe prolaze dalje.

Šabac je u prva dva meča ostvario isto toliko pobeda i nalazi se na čelu grupe A. Prvo je u četvrtak savladan Solaris iz Šibenika rezultatom 16:6, a u petak su Šapčani bili bolji i od Trsta - 10:9.

Tim pobedama srpski predstavnik je na pragu plasmana u narednu fazu, što može da potvrdi u meču protiv Pejs d`Eksa iz Francuske koji je na programu od 20 časova. Poslednji meč na turniru Šabac će odigrati protiv Jadrana iz Herceg Novog u nedelju od 11.30 časova.

Crvena zvezda se nalazi u grupi E sa Monpeljeom, Solnokom i Zaibasom iz Litvanije.

Crveno-beli su u prvom kolu savladali Monpelje rezultatom 12:7, u meču koji bi bi već mogao da odluči o plasmanu Zvezde u narednu fazu, jer je Zaibas ipak autsajder u ovoj grupi. Upravo sa ovim timom crveno-beli igraju naredni meč od 16.30 časova, dok u nedelju tim Dejana Savića ukršta snage sa Solnokom od 11 časova.

Dejan Savić, VK Crvena zvezda
foto: Starsport

Partizan se takođe nalazi u grupi koja se sastoji od četiri tima, a crno-beli su u prvom kolu poraženi od Savone rezultatom 14:11. Taj rezultat dovodi Partizan u situaciju da mora tražiti bodove u večerašnjem duelu protiv holandskog De Zana, kako bi u nedelju od 12 časova odlučivao o prolazu dalje protiv francuskog Strazbura, koji je u prvom kolu savladao De Zan rezultatom 12:9.

Standings provided by Sofascore

Ekipa Valisa veliki uspeh je ostvarila samim plasmanom u ovu fazu takmičenja, tako da je svaka utakmica u Evropi za tim iz Valjeva novo i važno iskustvo. Valis je poražen od Steaue u meču prvog kola u neizvesnoj završnici rezultatom 12:11, te tako već u tom trenutku ostao bez većih šansi za prolaz dalje. U drugom meču deklasirana je Vitorija Gimaraeš rezultatom 21:8, dok je italijanska Ortiđa bila prejaka za srpski tim - 14:9.

Do kraja turnira Valis će odigrati meč protiv BVSC Žugla, u nedelju od 9 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track