KINEZI KUCALI NA VRATA SVETSKOG REKORDERA, POGINUO JE NEKOLIKO DANA KASNIJE! Nakon njegove smrti sami su otišli u policiju
Foto: EPA Tolga Akmen

NOVI DETALJI

KINEZI KUCALI NA VRATA SVETSKOG REKORDERA, POGINUO JE NEKOLIKO DANA KASNIJE! Nakon njegove smrti sami su otišli u policiju

Ostali sportovi -

Otac Kelvina Kiptuma, svetskog rekordera u maratonu koji je preminuo 11. februara, uznemirio je javnost svojim pogledom na smrt sina.

Podsetimo, Kiptum je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Keniji, a neposredno nakon toga Samson Čeriot, njegov otac, obratio se javnosti.

On je otkrio da su nepoznati ljudi zakucali na vrata porodične kuće, da su tražili njegovog sina i odbili da se predstave. Takve informacije dale su celoj situaciji izvesnu dozu misterije.

Sada su se pojavile nove informacije.

Četiri čoveka zaista jesu zakucala na vrata i razgovarala sa Samsonom. U pitanju su četiri biznismena iz Kine, predstavnici brenda "Kjaodan" sa kojim je Kiptum potpisao ugovor vredan više od 100.000 dolara nakon što je 2022. godine pobedio na maratonu u Valensiji.

Kelvin Kiptum
foto: EPA/STR

Oni su otišli u Keniju kako bi pregovarali o uslovima ugovora sa maratoncem koji nije ispunio prethodno dogovorene uslove i 2023. godine u Londonu je maraton istrčao noseći opremu brenda "Najk".

Kako prenose inostrani mediji, a među njima i "Marka", kada su čuli vest o nesreći i pogibiji uspešnog trkača, oni su se sami dobrovoljno javili policiji kako bi izneli svoj ugao priče.

Prema njihovim rečima, Kiptum je izabrao da vrati novac kompaniji, međutim Kinezi nisu imali nameru da ulaze u pravna pitanja, već su samo želeli da sportista ispuni dogovorene uslove i u Keniju su došli kako bi pokušali da ga nagovore da pristane na to.

Kelvin Kiptum
foto: AP Alberto Pezzali

Ideja je bila da Kiptum nosi "Kjaodan" opremu na maratonu u Roterdamu u aprilu.

Biznismeni nisu zvanično privedeni i zadržani, ali imaju obavezu da redovno izveštavaju nadležne o svom kretanju dok se ne završi istraga saobraćajne nesreće.

Kurir sport

Bonus video:

00:07

Saobraćajna nesreća u Surčinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track