STRELJAŠTVO: Juniorke Srbije osvojile srebro na Evropskom prvenstvu u trostavu
Foto: SSS

Bravo

STRELJAŠTVO: Juniorke Srbije osvojile srebro na Evropskom prvenstvu u trostavu

Ostali sportovi -

Ženska juniorska streljačka reprezentacija Srbije osvojila je danas srebrnu medalju u trostavu na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku.Srbija je do ekipnog srebra došla najviše zahvaljujući dobroj završnici.

Sve članice reprezentacije Emilija Ponjavić, Anja Knežević i Aleksandra Havran su odlično gađale iz poslednjeg, stojećeg stava i za krug nadmašile trećeplasiranu Norvešku. Zlato je osvojila Nemačka.

To je druga evropska ;medalja za žensku juniorsku reprezentaciju puškom ove godine. Na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru mlade srpske strelkinje su postale prvakinje Starog kontinenta. U sastavu su tada bile Havranov, Ponjavić i Ljiljana Cvetković.

Kad je o pojedinačnom takmičenju u trostavu reč, Ponjavić je ekipnom uspehu doprinela sa 585 krugova, što joj je donelo treće mesto u kvalifikacijama. Od početka finala bila je u borbi za medalju. Posle klečećeg stava nalazila se na četvrtom mestu sa minimalnim jednim desetim delom kruga zaostatka za trećeplasiranom Pernile Nor-Vol iz Norveške.

U narednih 15 metaka, ležećim stavom, gađala je vrlo dobro i popela se na treću poziciju. Međutim, srpska reprezentativka je, za razliku od kvalifikacija, u stojećem stavu izgubila dobar ritam. Par lošijih hitaca u nizu su je koštali boljeg plasmana, pa je finale završila posle 40. hica kao sedmoplasirana.

Knežević je pojedinačno bila 19, a Havranova 20. Srbiju su predstavljale još tri devojke čiji se rezultati nisu računali za ekipni plasman, a najuspešnija od njih bila je Ljiljana Cvetković na 35.mestu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track