Obradovala je Adriana VIlagoš celu Srbiju, a posebno sebe i svoju porodicu, fantastičnim rezultatom na Evropskom prvenstvu u Rimu. Dvadesetogodišnjakinja je stigla do drugog mesta, odnosno srebrne medalje, a uz to je oborila nacionalni rekord i izborila vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Organizatori televizijskog prenosa takmičenja u prestonici Italije odlučili su da ne prenose uživo bacanje Adriane koje se ispostavilo kao istorijsko, a onda su napravili skandaloznu odluku da desetak minuta kasnije prekinu reprizu njenog najuspešnijeg pokušaja, a da hitac prikažu tek kasnije.

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama može da se vidi da je Adriana shvatila da će napraviti dobar rezultat čim je izbacila koplje.

U pozadini se vidi njena majka Đerđe Vilagoš koja ima i ulogu trenera. Ona se na tribinama nasmejala.

I njoj je bilo jasno da može da počne da slavi. Adriana se potom uhvatila za glavu, a kada je objavljen njen rezultat, krenula je da skače i trči prema delu tribina na kojem se nalazila njena majka.

adriana-vilagos-1.jpg
Marko Jovanović 
foto: Marko Jovanović

Ubrzo je nastala i prelepa fotografija kojom je prikazan zagrljaj majke i ćerke koja je bila ogrnuta srpskom zastavom.

Bonus video:

Kurir televizija ŽIVOT ADRIANE VILAGOŠ ZA HOLIVUDSKI FILM! Oglasila se majka nakon osvojene medalje: Veliki ciljevi pred mladom altetičarkom