POSLEDNJI KORAK DO PARIZA: Sudbina odbojkaša oko Olimpijskih igara se rešava VEČERAS! Ovo su KALKULACIJE! Srbija je JAKO BLIZU!
Foto: Daniel RAMALHO / AFP / Profimedia

rešava se sudbina

POSLEDNJI KORAK DO PARIZA: Sudbina odbojkaša oko Olimpijskih igara se rešava VEČERAS! Ovo su KALKULACIJE! Srbija je JAKO BLIZU!

Ostali sportovi -

Odbojkaši Srbije vode veliku borbu za plasman na Olimpijske igre u Parizu, a konačan rasplet će biti poznat večeras.

Naime, izabranici Igora Kolakovića igraju svoj meč Lige nacija protiv Slovenije od 20.30 časova u Ljubljani, a ukoliko slave, sigurni su učesnici najprestižnije planetarne smotre.

Podsetimo, sistem kvalifikacija je takav da svaki meč u Ligi nacija se bodovno računa za FIVB rang listu, na osnovu koje će 24. juna biti odlučeno pet preostalih učesnika turnira u Parizu. Prednost prilikom odabira imaće selekcije sa kontinenata koji još nemaju predstavnike, što u ovom momentu znači da će jedna viza izvesno pripasti Egiptu. Preostale četiri su trenutno u rukama Italije, Slovenije, Argentine i Srbije.

Srbija se po ovoj listi nalazi na desetom mestu, poslednjem koje vodi u Pariz, a Kuba nam "diše za vrat".

Oni će od 13.00 časova na teren protiv Poljske, a ukoliko ne uspeju da slave, Srbija je siguran učesnik Olimpijskih igara.

Ukoliko Kuba bude slavila, potrebna nam je pobeda protiv Slovenije bilo kojim rezultatom.

Nikola Grbić bi sa "svojom" Poljskom mogao da donese plasman Srbije u Pariz, ali u svakom slučaju, dobra stvar je da naši momci sve drže u svojim rukama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track