ZASTRAŠUJUĆA PRIČA MMA ZVEZDE! Magomedov otkrio UŽASNE stvari kroz koje je prošao! Nije za one sa slabim srcem!
Foto: Printscreen

strašno

ZASTRAŠUJUĆA PRIČA MMA ZVEZDE! Magomedov otkrio UŽASNE stvari kroz koje je prošao! Nije za one sa slabim srcem!

Ostali sportovi -

Šarapudin Magomedov je debitovao u UFC-u na 2023. godine protiv Bruna Silve u Abu Dabiju. Dok je rekord novajlije bez poraza svakako privukao veliku pažnju, fanovi su bili još radoznaliji da saznaju više o njegovim očima!

Ruski borac mešovitih borilačkih veština dolazi iz Mahačkale, u Dagestanu, doma drugih poznatih UFC boraca poput Islama Mahačeva i Habiba Nurmagomedova. Ali dok su „Orao“ i njegovi saigrači poznati po svojim veštinama rvanja i hvatanja, Magomedov je stekao ime prvo boksom, a kasnije i tajlandskim boksom, gde je čak osvojio i prvenstvo Rusije.

Šarapudin Magomedov
foto: Printscreen

Nakon njegovog debija na UFC, fanovi su bili zaintrigirani da saznaju više o Magomedovu i jedinstvenom izgledu njegovih očiju. Kao takav, UFC komentator boja Džo Rogan pokrenuo je ovu temu u svojoj diskusiji sa Danijelom Kormijerom 2023. godine. Razgovor između Džoa Rogana i Danijela Kormijera tokom MMA Showa počeo je spominjanjem debitantske pobede Šarapudina Magomedova na UFC. Kormijer je bio zaprepašćen Magomedovom sposobnošću da se bori sa oštećenim vidom i to je dovelo do toga da par zaroni dublje u priču o Dagestancu.

Roganov producent podkasta, Džejmi, izneo je članak koji je voditelj podkasta pročitao naglas, uzvikujući:

"Upoznajte kontroverznog UFC-a borca koji je delimično slep na jedno oko. On može da vidi svetlost, mislim, u tom drugom oku, mislim."

Habib Nurmagomedov
foto: Printskrin/Instagram

Kormijer je zatim pomenuo nadimak Magomedova dok je on potvrdio:

„Zovu ga Šara metak….evo ga, da, može da se bori sa Džoom“, na šta je Rogan odgovorio rekavši:

„Oh, on je je**no dobar…. Imao je i gomilu operacija na tom oku… pokušajte da ga sačuvate” Par je takođe napravio video snimak Magomedova i Kormijer je bio zaprepašćen kada je otkrio da dagestanski borac nije uvek imao oštećen vid, što je navelo Rogana da objasni da je on zapravo imao odvojenu mrežnjaču i da je zbog toga imao više operacija na tome.

Bez obzira što nema mnogo informacija o samoj povredi i kako je došlo do oštećenja sam Magomedov je u jednom intervjuu da je bilo potrebno ukupno 8 operacija oka, a da je njegova borilačka karijera bila zaustavljena dve godine pre nego što je konačno mogao da se vrati sportu koji voli.

Šarapudin Magomedov
foto: Printscreen

Magomedov je otkrio zastrašujuće detalje kroz koje je morao da prođe u ordinacijama, rekavši:

- Bilo je takvih operacija kada je trebalo da se da injekcija u oko. U ovom trenutku se primenjuje lokalna anestezija, ali osećate sve. Probijaju ga sa dve ili tri strane... Imao sam mnogo različitih faza, posebno su mi bile mučene oči - istakao je Dagestanac. Opisivanje celog iskustva kao „mučenja“ moglo bi biti potcenjivanje, ali Magomedov je kasnije dobio dozvolu da vežba, jer mu je njegov doktor otvoreno rekao:

- Najgora stvar koja može da se desi vašem oku se već desila - bile su neverovatne reči doktora.

Bilo kako bilo zaista zastrašujuća priča i neverovatna želja i energija koje guraju ovog momka.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:29

MMA borbe u Beogradu, u režiji FNC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track