SLAVNI IGRAČ PONOVO REKAO KRAJ: Sedmostruki svetski šampion u snukeru Hendri završio karijeru
Foto: Profimedia

SNUKER

SLAVNI IGRAČ PONOVO REKAO KRAJ: Sedmostruki svetski šampion u snukeru Hendri završio karijeru

Ostali sportovi -

Sedmostruki svetski šampion u snukeru Stiven Hendri saopštio je da je ponovo završio karijeru, pošto nije uspeo da ostvari zapaženije rezultate otkako se vratio takmičenjima pre tri godine.Hendri je odbio dvogodišnju specijalnu pozivnicu za učešće na turnirima u organizaciji Svetskog snukera.

"Bio sam pomalo iznenađen koliko je bio dobar standard, ali imam toliko drugih poslovnih obaveza, da ne bih mogao da posvetim dovoljno vremena treninzima. Znam ovu igru, i dalje znam sve udarce, ali nažalost, ;telo ne radi onako kako moj mozak želi", rekao je 55-godišnji Hendri, preneo je Jurosport.

Hendri je prvi put završio karijeru 2012. godine posle poraza od Stivena Megvajera 2:13 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, ali je promenio odluku i vratio se takmičenjima zahvaljujući vajldkartama koje je dobio 2020. i 2022. godine.

On nije uspeo da se vrati u formu i ni približno prikaže igru kojom je osvojio sedam šampionskih titula od 1990. do 1999. godine i 36 renking titula.

U poslednje tri godine pobedio je tri puta u 20 mečeva.

Hendri namerava da radi kao stručni konsultant na televiziji i da obavlja ambasadorsku ulogu za snuker u Kini.

Svetski snuker saopštio je da je Hendriju ponuđena vajldkarta, ali da je odlučio da je ne prihvati.

"Sedmostruki svetski šampion imao je tu kartu od 2020. godine, ali sada misli da ne može da se obaveže zbog drugih prioriteta", navodi se u saopštenju.

Hendri je završio karijeru za 777 trocifrenih brejkova na šestom mestu večne liste, a prvi je sedmostruki svetski šampion Roni O'Saliven sa 1.264 "senčurija".

Svetski šampion iz 1997. godine Ken Doherti prihvatio je vajldkartu i produžiće karijeru na još dve sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track