BIO JE VULKANIZER I ALKOHOLIČAR, SADA JE DVOSTRUKI ŠAMPION I NE PLANIRA DA STANE! Čudesna ŽIVOTNA PRIČA Aleksa Pereire! (FOTO)
Foto: printscreen instagram

dirljivo

BIO JE VULKANIZER I ALKOHOLIČAR, SADA JE DVOSTRUKI ŠAMPION I NE PLANIRA DA STANE! Čudesna ŽIVOTNA PRIČA Aleksa Pereire! (FOTO)

Ostali sportovi -

Brazilski MMA borac Aleks Pereira odbranio je titulu šampiona UFC-a u poluteškoj kategoriji pobedom nad Jirijem Prohaskom nokautom u drugoj rundi.

Sevnula je noga "Poatana", "Samuraj" iz Češke se našao na podu, a Aleksov san je nastavljen.

Pereira je trenutno najveća zvezda UFC-a, njegovi mečevi privlače ogromnu pažnju, a u mladosti je bio na korak do dna...

KO JE ALEKS PEREIRA

Brazilski borac je svoju borilačku karijeru počeo u kik-boksu, a ring ga je spasao od teškog života.

Pereira je sa 12 godina napustio školu i počeo da radi u vulkanizerskoj radnji u Sao Paolu. Morao je da doprinese i pomogne svojoj porodici koja je živela na rubu egzistencije.

Aleks Pereira
foto: printscreen instagram

Borio se sa alkoholizmom, bio je na stranputici, a ušao je u ring tek u 21. godini.

Pronašao se u kik-boksu, postao je šampion prestižne GLORI organizacije, a sa skorom 26-7 predstavljao je pravu pretnju za sve protivnike.

Aleks Pereira
foto: Printscreen instagram

Jedan od rivala koje je pobeđivao u kik-boksu je Izrael Adesanja, a upravo zbog rivalstva sa njim počela je Aleksova MMA pustolovina.

Naime, 2021. godine Pereira je potpisao ugovor sa UFC organizacijom, a postao je šampion srednje kategorije posle samo četiri borbe. Pobedio je upravo Adesanju, a do tada netaknutog šampiona skinuo je sa trona.

Aleks Pereira
foto: printscreen instagram

Posle titule, vratio se u istu vulkanizersku radnju, ovog puta sa pojasom.

Aleks Pereira
foto: Printscreen instagram

Revanširao mu se Izrael, ali je Pereira odlučio da se prebaci u kategoriju više.

Pereira je posle samo dve borbe u poluteškoj kategoriji postao šampion, a niko u istoriji ovog sporta nije to brže uradio.

Rival mu je tada bio Jiri Prohaska, a osvetio je svog najboljeg prijatelja Glovera Tekšeiru koji je upravo od Čeha izgubio pojas.

Usledio je meč sa Džamalom Hilom i brutalan nokaut Pereire, a odmah zatim i revanš sa Prohaskom i novi nokaut.

Aleks Pereira
foto: printscreen instagram

NE PLANIRA DA STANE

Pereira je visok 197 cm, a svi su bili fascinirani kako je skidao kile za srednju kategoriju. Ima razornu levu ruku, što mu je i zaštitni znak, a na sparinzima je "uspavljivao" i mnoge teškaše. Zato je sledeći logičan potez prebacivanje u tešku kategoriju.

Ukoliko se odluči na taj potez, Pereira će imati priliku da postane šampion u tri različite kategorije, a to nije uspelo nikome u istoriji ovog sporta.

Izazov će mu biti najveći mogući, šampion je Džon Džouns, a borba između njega i Pereire bio bi pravi spektakl.

Brazilac živi svoje snove, a njegova životna priča dostojna je filma...

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:40

Raspevani Španci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track