BRITANAC PRESREĆAN NAKON TRIJUMFA! Rasel: Znao sam da je moguć sudar Verstapena i Norisa
Foto: EPA

FORMULA 1

BRITANAC PRESREĆAN NAKON TRIJUMFA! Rasel: Znao sam da je moguć sudar Verstapena i Norisa

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da uvek morate da budete na pravom mestu da biste iskoristili priliku za pobedu i da je srećan zbog današnjeg trijumfa u trci Formule 1 u Austriji.

"Neverovatno. Bila je žestoka borba na početku i zadržao sam treće mesto. Video sam da se Maks (Verstapen) i Lando (Noris) žestoko bore i znao sam da će Lando želeti tu pobedu. Ekipa je obavila sjajan posao da ostanemo u borbi. Morate da budete tu da pokupite ostatke, a mi smo bili tu", rekao je Rasel posle trke.

Rasel je na Špilbergu ostvario drugu pobedu u karijeru, posle Brazila 2022. godine.

On je pobedio posle velike borbe između vozača Red Bula Maksa Verstapena i Landa Norisa iz Meklarena, koji su se sudarili u duelu u 64. krugu.

"Oni su išli na pobedu. Nisam mogao da verujem koliko smo bili blizu Landu i Maksu. Bili smo oko 12 sekundi i znao sam da je sudar moguć. Uvek možete da sanjate... Ponosan sam što sam se vratio na pobednički stepenik na postolju. Napravili smo toliko koraka od početka sezone. Poslednjih nekoliko trka su bile neverovatne, čeka nas još mnogo toga", naveo je Rasel.

Vozač Meklarena Oskar Pjastri zauzeo je drugo mesto.

"Još od juče ima mnogo toga - 'šta bi bilo', znam da je ovo moj tek četvrti podijum u Formuli 1, ali bio sam tako blizu pobedi, da pomalo boli. Ovo je dobar broj bodova. Drugi deo trke je bio jak i srećan sam zbog novog podijuma. Ali kad si tako blizu, ne može da te ne boli", rekao je on.

"Silverston je mesto sa lepim uspomenama iz prošle godine i nadam se da možemo opet da budemo u vrhu. Nisam video šta se dogodilo sa Landom i Maksom, ali jasno je da su bili prilično izjednačeni. Mislim da smo u konkurenciji. Staza na Silverstonu je uvek za uživanje, to je domaća staza naše ekipe i uzbuđen sam", dodao je australijski vozač.

Vozač Ferarija Karlos Sainc zauzeo je treće mesto.

"Bilo je prilično zanimljiva trka kod vodećih. Mi smo pokušavali da zadržimo korak za Džordžom. Znali smo da Mercedes može da ima prednost u tempu, ali sve smo pokušali da ostanemo uz njega. Oskar je na kraju bio zaista brz", rekao je Sainc.

"Na kraju sam zauzeo treće mesto, što je dobar rezultat. Mislim da možemo biti srećni i ponosni na to, pošto nam ovaj trkački vikend nije bio lak", dodao je Sainc.

Naredna trka u šampionatu vozi se 7. jula za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track