POSTOJI ONO ŠTO SMEŠ I ŠTO NE SMEŠ! NIJE IGRAO POŠTENO: Britanac žestoko udario na šampiona! Mogao je neko i da POGINE! (VIDEO)
Foto: Andrea Diodato/NurPhoto/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

formula 1

POSTOJI ONO ŠTO SMEŠ I ŠTO NE SMEŠ! NIJE IGRAO POŠTENO: Britanac žestoko udario na šampiona! Mogao je neko i da POGINE! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Veliku nagradu Austrije obeležila je velika borba, a onda i incident izmeđi šampiona Formule 1 Maksa Ferštapena i britanskog vozača Landa Norisa.

Lando Noris, Maks Ferštapen
foto: Guenther Iby / AFP / Profimedia

Njih dvojica vodila su borbu za prvo mesto na stazi A1 ring, uz obilje atraktivnih obilaženja i taktičkog nadmudrivanja. I sve to do pre nekoliko krugova pred kraj.

A, onda je došlo do incidenta i sudara, iz kojeg je deblji kraj izvukao vozač ekipe Meklaren. Deluje da je Holanđanin Maks Ferštapen svesno želeo kontakt sa Britancom.

Sudije su to i potvrdile, ali je neverovatno da su mu dali tako blagu kaznu, da ne kažemo smešnu - od 10 sekundi, uprkos nesportskoj vožnji i ponašanju na stazi. Ferštapen je na kraju bio peti, a Noris je morao da odustane.

- Postoje pravila šta smeš, a šta ne smeš da radiš na stazi. On je radio ono što ne sme da se radi i zato nije bio kažnjen. Očekujem u nastavku prvenstva isto, agresiju i guranje. Sva tri puta je radio stvari koje su izazivale incident. Izgledao je očajno i nepromišljeno. Nisam iznenađen, iako sam očekivao poštenu i bespoštednu borbu. A to nisam dobio od njega - rekao je Lando Noris i nastavio:

Lando Noris
foto: Federico Basile/IPA Sport / ipa- / PA Images / Profimedia

- Ja sam bio na ivici staze, nisam imao kud. Poštujem Maksa i ono što radi na stazi, ali nekada ide predaleko. Uvek je bio takav. Iako sam svestan da se takve stvari dešavaju, razočaran sam, jer mi je uništio trku i bolid. Mi imamo budžetska ograničenja, a već sledeće nedelje je nova trka, pa smo u nepovoljnom položaju.

Pobednik trke u Austriji bio je Englez Džordž Rasel u bolidu Mercedesa, koji je tako stigao do drugog trijumfa u Formuli 1.

Kurir sport

00:09

Srpski navijači napravili show u centru Minhena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track