ABUTOVIĆ POJAČAO MAKEDONSKOG ŠAMPIONA! Srbin ima novi klub!
Foto: Kevin Domas / imago sportfotodienst / Profimedia

POTPISAO

ABUTOVIĆ POJAČAO MAKEDONSKOG ŠAMPIONA! Srbin ima novi klub!

Ostali sportovi -

Srpski rukometni reprezentativac Ilija Abutović potpisao je jednogodišnji ugovor sa Eurofarm Pelisterom, objavio je makedonski šampion.

U saopštenju se navodi da 35-godišnji defanzivac sa bogatom karijerom u Bitolj dolazi iz francuske lige, gde je nosio dres Šartra i ističe da će roster Eurofarma Pelistera u sezoni 2024/24 biti bogatiji za još jednog rođenog šampiona.

Abutović je karijeru počeo u subotičkom Spartaku 2006. godine, a potom je igrao za beogradski Partizan i Slovan iz Ljubljane, da bi 2011. potpisao je Vardar iz Skoplja i tu ostao sedam godina.

Zatim ga je čekao izazov Bundeslige i četiri godine je nosio dres Rajn Nekar Levena, a poslednje dve sezone proveo je igrajući za Šartr.

Abutović ima evropsku klupsku titulu, pet titula prvaka Makedonije, tutele srpskog šampinata ikupa, kao i četiri izdanja regionalne SEHA lige, piše u saopštenju Eurofarm Pelistera.

Prethodno su ugovore sa Eurofarm Pelisterom, koji će ;naredne sezone igrati Ligu šampiona, produžili srpski rukometaš Bogdan Radivojević, slovenački reprezentativac, Nejc Cehte, a u klub iz Bitolja dolaze hrvatskim igrač Kajo Cikatić, makedonski reprezentativni golman Nikola Mitrevski i reprezentativac Tunisa Usama Hosni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track