SPRINTERIMA TRI MEDALJE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU: Veliki uspeh kluba iz Badovinaca
Foto: SAS

atletika

SPRINTERIMA TRI MEDALJE NA DRŽAVNOM PRVENSTVU: Veliki uspeh kluba iz Badovinaca

Ostali sportovi -

Za vikend je u Kraljevu održano najprestižnije domaće takmičenje - Prvenstvo Srbije za seniore na kome je nastupalo 5 takmičara Ak Sprinta iz Badovinaca.

U jednoj veoma turbulentnoj sezoni koju su pratile povrede i prehlade, takmičari kluba su imali solidne nastupe s obzirom na okolnosti koje su ih pratile ovog proleća i leta. Da nevolja bude veća, krovne institucije su uglavnom potcenjivale rad kluba i minimalno ulagale u isti uz krajnje nekoretan i ignorišući odnos Srpskog atletskog saveza.

Da sve ovo ne bi bilo protumačeno kao svojevrsno opravdanje za loše rezultate, postarali su se takmičari kluba koji su ipak bili na mnogo višem nivou nego li ona stara narodna ,,koliko para, toliko muzike'' jer se u našoj Opštini ne ulaže u klubove sa teritorije Opštine Bogatić, nego valjda imaju neki drugi, ,,domaćiji'' i tada nema ,,došlji" koji se diskriminišu od strane Radosava Berića i Sportski savez Opštine Bogatić...

Atletika
foto: SAS

Elem, najbolji nastup na državnom prvenstvu imao je hodač Dušan Blagojević sa srebrnom medaljom i rezultatom od 29:09,04. Pulen Dragana Radivojevića je ovim uspeo da ujednin vicešampionske titule u dvorani i na otvorenom ove godine. Nikola Rosić je uspeo da se vrati posle povrede zadnje lože i izbori treće mesto u bacanju koplja sa 59.79 metara, dok je Milan Čajić osvojio istu medalju u skoku motkom sa preskočenih 3.75 metara. Veljko Rosić je bio šestoplasirani u bacanju koplja i diska sa 51.01 i 32.69 metara.

Sprintere već za dve nedelje očekuje Prvenstvo Srbije za mlađe pionire, izjavio je trener Dr Ivan Đinić.

Atletika
foto: SAS

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track