JEZIVI DETALJI SMRTI NEKADAŠNJEG ŠAMPIONA: Upao je u kandže kriminala, nije mu bilo spasa kada je počeo da se zadužuje!
Foto: Franck FIFE / AFP / Profimedia

užas

JEZIVI DETALJI SMRTI NEKADAŠNJEG ŠAMPIONA: Upao je u kandže kriminala, nije mu bilo spasa kada je počeo da se zadužuje!

Ostali sportovi -

Žak Frajtag, nekadašnji prvak sveta u skoku uvis, pronađen je mrtav u blizini jednog groblja u Pretoriji, u Južnoj Africi.

Žak Frajtag
foto: Niklas Larsson / Zuma Press / Profimedia

Ova vest uznemirila je sve poklonike atletike širom planete, posebno što nisu bili poznati detalji i okolnosti pod kojima je Žak Frajtag (42) izgubio život.

Prema prvom izveštaju policije leš čuvenog atletičara bačen je na groblje i navodno je upucan na groblju. Iz kuće je nestao pre 17 dana.

Kraj Žakove karijere u atletici bio je u velikoj senci zavisnosti od droge, a on u poslednje vreme nije bio zaposlen. Novac mu je bio potreban za život, tako da je sklapao sumnjiva poznanstva u kriminalnom svetu, pišu mediji iz Južne Afrike. Kao rezultat toga, leš sportiste sa ranama od vatrenog oružja bačen je na groblje.

Majka južnoafričkog sportiste ispričala je da je u noći 17. juna nepoznata osoba došla u njegovu kuću i ponudila neku vrstu posla. Frajtag se odvezao sa strancem i nestao. Sestra sportiste podigla je uzbunu, pozivajući preko medija da organizuju potragu za njenim bratom. Nažalost, ova kampanja se završila pojavom krvavog leša na groblju "Zandfontein". Bivša sportska zvezda je više puta upucana, rekla je portparol južnoafričke policije Brenda Muridili. Motiv ubistva još uvek nije poznat.

- Uopšte nismo bili bliski poslednjih nekoliko godina. Ja sam samohrana majka i morala sam da čuvam svoju decu i da ih štitim. A moj brat je većinu vremena bio pod uticajem droge. Nakon što se Žak konačno povukao iz sporta 2013, ponekad je spavao na ulici i vodio asocijalni način života - rekla je Frajtagova sestra za "Afrikaans".

- Porodica preminulog još nije identifikovala telo. Niko nije uhapšen, ali istražitelji proveravaju tragove - navodi se u saopštenju policije Pretorije.

Kurir sport

00:09

Srpski navijači napravili show u centru Minhena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track