CRVENA ZVEZDA UČESNIK KUPA ŠAMPIONA: Veliki uspeh za crveno-bele! Ponovo su u elitnom rangu!
Foto: www.sd-crvenazvezda.net

boks

CRVENA ZVEZDA UČESNIK KUPA ŠAMPIONA: Veliki uspeh za crveno-bele! Ponovo su u elitnom rangu!

Ostali sportovi -

Bokserski klub Crvena zvezda dobio je još jedno veliko priznanje. Evropska bokserska konfederacija (EUBC) prepoznala je Crvenu zvezdu kao jedan od najbolje organizovanih klubova u Evropi i uputila joj poziv da učestvuje u prvom Kupu šampiona Evrope.

BK Crvena zvezda
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Prvi evropski Kup šampiona biće održan 17. i 18. jula 2024. godine u ruskom Krasnodaru, a učestvovaće četiri ekipe, ruski Dinamo, grčki Olimpijakos, francuski Monako i Crvena zvezda.

– Meč Crvene zvezde i Olimpijakosa koji je održan 24. maja ove godine kod spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, ostavio je snažan utisak na predsednika Evropske bokserske konfederacije, gospodina Joanisa Filipatosa. Bili su oduševljeni atmosferom i organizacijom tog meča i došli su na ideju da se boks oživi na klupskom nivou, među najboljim i najpopularnijim klubovima u Evropi. Može se reći da je Crvena zvezda pionir ovog projekta i ovo je bila ideja predsednika našeg kluba Vladana Miketića koja se sada sprovodi u delo. Želeli bi da se zahvalimo i Bokserskom savezu Srbije koji nam je pomogao u organizaciji spektakla na Kalemegdanu, kao i našim navijačima koji su došli u velikom broju da nas podrže – istakao je Aleksandar Nikolić, direktor Bokserskog kluba Crvena zvezda.

Naporan rad i trud menadžmenta kluba se isplatio i Zvezda se našla među najboljim klubovima Starog kontinenta.

– Crvena zvezda je sada na vrhunskom nivou. Došli smo za kratak period od jednog prosečnog kluba do kluba koji je izuzetno organizovan, koji pravi dobre rezultate, koji je osvojio Regionalnu ligu i koji ima svetlu budućnost. Imamo odličnu komunikaciju sa svetskim i evropskim institucijama koje su prepoznale naš trud i veoma smo srećni i ponosni na to što ćemo učestvovati na ovom takmičenju na kojem učestvuju najbolji klubovi Evrope.

Aleksandar Nikolić
foto: www.sd-crvenazvezda.net

Mladi bokseri Crvene zvezde takođe prave izuzetne rezultate zbog kojih su dobili poziv da brane boje Srbije na najznačajnijim svetskim i evropskim takmičenjima.

– Crvena zvezda je posvećena i radu sa mlađim kategorijama koje su veoma aktivne. Na Evropskom prvenstvu u kadetskoj konkurenciji koje se održava u Banjaluci učestvovaće i naša Mirjana Mastilović. Dimitrije Andrejević koji je prošle godine osvojio srebro na juniorskom Balkanskom prvenstvu je dobio poziv u A selekciju reprezentacije Srbije u kojoj se nalaze i prvak Evrope Jovan Nikolić, evropski vicešampion Rastko Simić, i on je u takvom društvu. Imaćemo predstavnika i na Olimpijskim igrama u Parizu, a to je Vahid Abasov. Rezultat napornog rada u klubu se vidi i od Crvene zvezde se mogu očekivati još bolji rezultati u narednom periodu.

Zvezdin bokserski klub je učestvovao u brojnim društveno-odgovornim akcijama, zajedno sa svim klubovima SD Crvena zvezda, i veoma je posvećen porodičnim vrednostima i zdravom načinu života.

– Veliki je izazov za decu odrastati u današnjem vremenu i okruženju u čitavom svetu, ne samo kod nas, gde je zastupljeno toliko stvari koje mogu da ih odvedu na pogrešan put. Svet je toliko tehnološki napredovao da omladina vrlo lako može da zanemari zdrav način života. Zbog toga mislim da je i naša bokserska sala, kao i sve druge sportske sale u Srbiji, pravo mesto gde deca mogu da sazrevaju i nauče prave vrednosti, a ono što gaji Bokserski klub Crvena zvezda, kao i svi klubovi naše crveno-bele porodice, je taj odnos prema tradiciji, prema porodičnim vrednostima. Kroz boks i sport mogu sve to da steknu i izrastu u prave ljude koji će se nositi sa životnim izazovima na pravi način, da budu časni, dostojanstveni i da budu pravi borci – poručio je Nikolić.

Kurir sport

00:11

Delije koreografija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track