U LOV NA MEDALJE: Srpski strelci spremni za polazak na OI u Pariz
Foto: Streljački Savez Srbije

pariz 2024

U LOV NA MEDALJE: Srpski strelci spremni za polazak na OI u Pariz

Ostali sportovi -

Streljački savez Srbije održao je u Beogradu konferenciju za medije pred odlazak streljačkog dela Olimpijskog tima Srbije u Pariz na Olimpijske igre na kojoj je saopšteno da su strelci spremni za najveće svetsko takmičenje.

Na konferenciji su bili prisutni članovi olimpijskog streljačkog tima Srbije Damir Mikec, Zorana Arunović i Lazar Kovačević, kao i trener Jelena Arunović.

"Zaista mi je čast i ponosan sam što ću biti jedan od četvoro sportista, uz Novaka Đokovića, Maju Ognjenović i Ivanu Španović, kojima su ovo pete Olimpijske igre. Uzastopne Igre su poseban uspeh jer svi znamo koliko je teško kvalifikovati se, a niko iz tima Srbije nije ovde slučajno. Nadamo se da ćemo učiniti ovaj narod ponosnim i dosegnuti dvocifreni broj medalja", izjavio je Damir Mikec

Svaki od naših. strelaca će se boriti dva puta. Zorana Arunović i Damir Mikec će se takmičiti kako pojedinačno tako i u miks takmičenju vazdušnim pištoljem, dok će debitant Lazar Kovačević gađati vazdušnom i malokalibarskom puškom.

"Imamo kako iskusan, tako i mlad tim, a svi smo marljivo radili jer znamo koliko je velika odgovornost pred nama i koliko želimo da osvojimo medalju. Želim da se zahvalim svima koji su nas podržavali, a posebno porodici i prijateljima koji su bili uz nas tokom ovog trogodišnjeg ciklusa. Idemo da se borimo i nadamo se da ćemo se vratiti sa medaljama. Idemo, Srbija", izjavila je Zorana Arunović.

Strelci će otputovati za ;Pariz u ponedeljak. Krajnja destinacija je Šateru, ;gradić na oko 300 kilometara udaljen od prestonice Francuske, gde će biti održan streljački ;turnir.

"Olimpijske igre su prelepo takmičenje i veliko iskustvo za svakog sportistu, posebno za mladog. Pokušaćemo da dostojno branimo boje naše zastave i da se vratimo sa što boljim rezultatom", rekao je Lazar Kovačević.

"Dosta smo bolji, pametniji i efikasniji nego što smo bili na prethodnom Olimpijskom turniru u Tokiju. Ono sto nam je važno je da budemo autentično dobri, na način na koji smo bili i do sada. Verujem da nam neće biti lako, ali idemo sa optimizmom", izjavila je Jelena Arunović

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track