SAZNALI RIVALE U EVROPI: Srpski odbojkaški klubovi dobili protivnike u evropskim takmičenjima
Foto: Šálek Václav / ČTK / Profimedia

ODBOJKA

SAZNALI RIVALE U EVROPI: Srpski odbojkaški klubovi dobili protivnike u evropskim takmičenjima

Ostali sportovi -

Srpski odbojkaški klubovi, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, dobili su protivnike u evropskim takmičenjima u predstojećoj sezoni.TENT iz Obrenovca će u poslednjoj, trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv belgijskog Asteriksa Avo Beveren.

Prva utakmica odigraće se u Belgiji, dok je revanš u Obrenovcu. Pobednik ovog dvomeča će u grupnoj fazi Lige šampiona igrati u B grupi, protiv istanbulskog Ezadžibašija, Livelua Pariz i Šverina, dok će poraženi igrati u šesnaestini finala Kupa CEV protiv belgijskog Šapela.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkašica, Crvena zvezda će u šesnaestini finala igrati protiv Volera Le Kane iz Francuske. Prva utakmica odigraće se u Francuskoj.

U Kupu izazivača u konkurenciji odbojkašica Ub će u šesnaestini finala igrati protiv pobednika duela prvog kola takmičenja između Bratislave iz Slovačke i Potsdama iz Nemačke.

U konkurenciji odbojkaša, Crvena zvezda igraće u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona protiv prvoplasirane ekipe iz preliminarne runde, u kojoj će se takmičiti prvaci Kipra, Letonije i Ukrajine. Crvena zvezda će biti gost u prvoj utakmici koja je planirana za period od 17. do. 19. septembra, dok će od 24. do 26. septembra ugostiti prvoplasiranu ekipu preliminarne runde.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša,Vojvodina iz Novog Sada će u šesnaestini finala (12 – 14. i 19 – 21. novembar) igrati protiv jedne od poraženih ekipe iz treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Karađorđe iz Topole će u šesnaestini finala Kupa izazivača (12 – 14. i 19 – 21. novembra) igrati protiv pobednika duela prvog kola između Žitomira iz Ukrajine i Tartua iz Estonije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track