POTPUNI RASPAD SLAVNOG KLUBA! Čuveni Srbi igrali za njega, uspešniji je od Reala, a sledi mu - BANKROT!
Foto: Vedran Galijas / imago sportfotodienst / Profimedia

TUŽNO

POTPUNI RASPAD SLAVNOG KLUBA! Čuveni Srbi igrali za njega, uspešniji je od Reala, a sledi mu - BANKROT!

Ostali sportovi -

Slavni italijanski vaterpolo klub, Pro Reko, poražen je letos u finalu Lige šampiona od Ferencvaroša, za koji igra naš Dušan Mandić, a samo nekoliko nedelja kasnije nije čak neizbežan ni scenario "ključ u bravu".

Dugogodišnji vlasnik Gabrijele Volpi (81) odlučio je da se povuče iz kluba, a to bi za posledicu moglo da ima čak i gašenje velikana.

Pro Reko je osvojio devet pehara Lige šampiona u ovom veku, što nije uspeo ni Real Madrid u fudbalu, ali čini se da na to sada mogu da zaborave jer jedino mogu da razmišljaju kako da prežive.

Predsednik kluba Mauricio Felugo je u razgovoru za medije u Đenovi najavio da sledi potpuno resetovanje čitavog tima i organizacije, pa pošto ostaju bez sponzora - moraće da se okrenu tek igračima iz mlađih kategorija.

Iako je najbolji igrač tima Frančesko Di Fulvio najavio da bi rado ostao u ekipi zbog zahvalnosti za sve što su učinili za njega, stižu drugačije najave. Svi igrači su slobodni u izboru nove sredine jer je budžet "skresan" do neprepoznatljivosti, posebno jer potraga za novim sponzorom ne ide kako treba. Zato gotovo sigurno neće igrati u Evropi naredne sezone, ako budu i postojali.

"Tih 80 dečaka iz naših mlađih kategorija su naša budućnost. Igraćemo prvenstvo, a teško je verovati da ćemo naći sredstva da se takmičimo u Ligi šampiona. O peharima ne razmišljamo u ovom trenutku već o stvaranju baze za nastavak rada onoga što je Volpi činio u proteklom periodu", rekao je čak i optimistično Felugo, dok specijalizovani portali prenose da je Pro Reko na korak od proglašenja bankrota.

Podsetimo, Pro Reko je prošle sezone vodio poznati hrvatski vaterpolista Sandro Sukno, dok nije poznata ni njegova sudbina. Pro Reko ima 36 rekordnih titula u Italiji, kao i 11 titula u Ligi šampiona, devet od 2003. čime su nadmašili zagrebačku Mladost i Partizan.

U ovom klubu su između ostalih igrali i Filip Filipović, Danilo Ikodinović, Dušan Mandić, Slobodan Nikić, Duško Pijetlović, Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Dejan Savić, Vanja Udovičić i Vladimir Vujasinović.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track