OSUĐENI SILOVATELJ UČESTVUJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Ima poseban tretman, biće IZOLOVAN OD SVIH, a jedna stvar je STROGO ZABRANJENA
Foto: Ožana Jaroslav / ČTK / Profimedia

PARIZ 2024

OSUĐENI SILOVATELJ UČESTVUJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Ima poseban tretman, biće IZOLOVAN OD SVIH, a jedna stvar je STROGO ZABRANJENA

Ostali sportovi -

Holandski odbojkaš, Stiven van de Felde, igraće na Olimpijskim igrama nakon što je odležao zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Van de Felde, koji će predstavljati Holandiju u odbojci na pesku ima 29 godina i kaje se zbog svoje prošlosti.

On je uhapšen u Engleskoj zbog događaja iz 2014. godine kada je kao osamnaestogodišnjak doleteo u ovu zemlju kako bi se upoznao sa devojčicom od 12 godina sa kojom je stupio u kontakt preko interneta.

Znao je koliko ima godina, a prema navodima, davao joj je alkohol nakon čega su imali seksualne odnose. Prema engleskom zakonu, iako njihov odnos nije bio nasilan, odnosno bez pristanka, ovakav slučaj se vodi kao silovanje maloletnice.

Odbojkaš je 2016. osuđen na četiri godine zatvora, a nakon određenog vremena je prebačen u holandski zatvor. Tada je i ublažena njegova kazna, jer se u Holandiji taj prekršaj drugačije vodi i ne spada pod silovanje. Na slobodi se našao samo 12 meseci nakon osude.

Nastavio je svoju karijeru, a u Parizu će igrati u paru sa Metjuom Imersom.

Činjenica da će se pojaviti u Parizu izazvala je puno pažnje svetske javnosti, a kako sam kaže svestan je da će tek biti puno prostora za njega na portalima i u novinama.

"To je očigledno, ali razumem i da je to samo deo svega. Od 2016. godine pa na dalje, nekoliko holandskih medija je pratilo priču. Razumem da, pred najveći sportski događaj na svetu, ovo može da privuče pažnju svetskih medija", rekao je on.

"Ne mogu da vratim vreme, pa moram da snosim posledice. Bila je to najveća greška u mom životu".

Poznato je da će Holanđanin imati poseban tretman u Parizu, da će boraviti u posebnom smeštaju, a ne u olimpijskom selu sa ostalim sportistima.

Navedeno je i da neće imati komunikaciju sa novinarima, a Olimpijski komitet Holandije na ovaj način želi da sačuva mir ostalim sportistima.

Bonus video:

03:41

JUČE JE BIO JEDAN OD NAJTUŽNIJIH DANA OTKAKO PRATIMO NOVAKA Teniski analitičar o Đokovićevoj povredi: Nadamo se povratku u Pariz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track