NEVEROVATNA DEŠAVANJA U KRAGUJEVCU: Prvenstvo Srbije nije počelo zbog niske temperature VODE u bazenu
Foto: Starsport©

amAterizam

NEVEROVATNA DEŠAVANJA U KRAGUJEVCU: Prvenstvo Srbije nije počelo zbog niske temperature VODE u bazenu

Ostali sportovi -

Neverovatne stvari dešavaju se u srpskom plivanju.

Prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, dečake i devojčice od 13 i 14 godina, koje je trebalo da počne u petak u Kragujevcu nije počelo jer je učesnike dočekala nedovoljna temperatura vode u bazenu.

Zbog toga je takmičenje odloženo za jedan i počinje u subotu.

Počeće prvenstvo u subotu od 16.00, a mora i da se zagreje temperatura bazena na 25 stepeni (prvobitno bila je na samo 20 stepeni).

Plivački savez Srbije je za celu situaciju optužio rukovodstvo SC Radnički u Kragujevcu.

U saopštenju su naveli da su ih "neblagovremeno obavestili da ne postoji minimum uslova da se održi takmičenje"

Tim povodom oglasio se Radnički, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Želimo da se obratimo javnosti povodom neistinith tvrdnji koje su se pojavile u pojedinim medijima u vezi sa zatvorenim bazenom SPD „Radnički“. Istina je da su u toku sveobuhvatni radovi na našem zatvorenom bazenu, koji obuhvataju kompletnu rekonstrukciju tuševa, svlačionica, pa i samog bazena, koji smo morali u potpunosti da ispraznimo.

- U želji da izađemo u susret zahtevima Plivačkog saveza Srbije, koji je izrazio želju da organizuje takmičenje u našem gradu, uložili smo dodatne napore da ranije završimo radove i ponudimo naš bazen na korišćenje takmičarima saveza. Bazen je bio u potpunosti napunjen i spreman za korišćenje, a kvalitet vode je iskontrolisan od strane naše službe.

- Nažalost, temperatura vode nije bila u skladu sa visokim standardima Plivačkog saveza Srbije i jedino zbog toga je savez odlučio da prolongira održavanje takmičenja za jedan dan. Izvinjavamo se u ime SPD „Radnički“ što je došlo do odlaganja takmičenja i nadamo se da će deca već danas uživati na našem bazenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track