MARTA NAJAVILA DA ĆE JOJ IGRE U PARIZU BITI POSLEDNJE SA BRAZILOM - POSLE 183 NASTUPA: Dala sam nacionalnom timu šta sam imala...
Foto: DiaEsportivo / Actionplus / Profimedia

PARIZ 2024

MARTA NAJAVILA DA ĆE JOJ IGRE U PARIZU BITI POSLEDNJE SA BRAZILOM - POSLE 183 NASTUPA: Dala sam nacionalnom timu šta sam imala...

Ostali sportovi -

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije Brazila, Marta (Marta Vieira da Silva) najavila je danas da će joj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu biti poslednji u nacionalnom timu.

Marta (38), koja je šest puta proglašavana najboljom fudbalerkom sveta, smatra da je došlo vreme da se povuče iz reprezentacije, nakon 183 nastupa na kojima je postigla 118 golova.

"Dala sam nacionalnom timu šta sam imala. Komotno mogu da se povučem iz reprezentacije, jer kad pogledam oko sebe, vidim veoma dobre igračice, mlade igračice, koje mogu da nastave posao", kazala je ona.

Olimpijske igre u Parizu biće šeste na kojima će Marta nastupati, nakon što je 2004. osvojila srebro, a 2008. godine zlato sa reprezentacijom Brazila.

Nastupala je i na pet Svetskih prvenstava, na kojima drži rekord najboljeg strelca sa 17 postignutih golova, dok je sa 13 golova drugi najbolji strelac Olimpijskih igara, sa jednim golom manje od saigračice Kristijane.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track