OPŠTI HAOS NA RELACIJI HRVATSKA - CRNA GORA! Bukti "RAT" u komšiluku i to zbog NAZIVA BAZENA u Kotoru: Hrvati najavili BOJKOT!
Foto: Andrea Staccioli/Deepbluemedia/I / Shutterstock Editorial / Profimedia

vaterpolo

OPŠTI HAOS NA RELACIJI HRVATSKA - CRNA GORA! Bukti "RAT" u komšiluku i to zbog NAZIVA BAZENA u Kotoru: Hrvati najavili BOJKOT!

Ostali sportovi -

Opšti haos u našem komšiluku! Hrvati su najavili da će zbog imena bazena u Kotoru bojkotovati vaterpolo utakmice u ovom gradu!

Bazen u Kotoru nosi ime po Zoranu Džimiju Gopčeviću, nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije i vaterpolisti Primorca. Gopčević je rođen 1955. godine u Kotoru, preminuo je 2000. a čitavu karijeru branio je boje Primorca.

Ipak, Hrvati tvrde kako je on navodno bio čuvar u logoru Morinj 1991. godine, te da je, takođe navodno, učestvovao u zločinima prema građanima te države, pa je Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske poslalo zvaničan dopis u kom klubovima i reprezentaciji preporučuju bojkot utakmica na bazenu u Kotoru.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske
foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

- Odlukom o nazivu bazena omalovažene su žrtve i nanesena šteta međusobim odnosima Hrvatske i Crne Gore. Dodatno, naziv bazena u Kotoru je jedno od otvorenih i nerešenih pitanja između Hrvatske i Crne Gore. Dok gradski bazen u Kotoru ne promeni sporni naziv, vaterpolo reprezentacija i klubovi iz Hrvatske svoje utakmice mogu igrati na svim ostalim sportskim bazenima u Crnoj Gori - istakli su navodno u dopisu, a preneli su brojni hrvatski mediji.

Šta će se dalje dešavati po ovom pitanju ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno - u našem komšiluku bukti "rat" koji niko nije očekivao.

BONUS VIDEO:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track