U PARIZU OBARAMO REKORD! Veštačka inteligencija daje VELIKE ŠANSE srpskim sportistima! Evo koliko medalja nam prognozira
Foto: Shutterstock, Strasport

MEDALJE

U PARIZU OBARAMO REKORD! Veštačka inteligencija daje VELIKE ŠANSE srpskim sportistima! Evo koliko medalja nam prognozira

Ostali sportovi -

Takmičari iz tenisa, vaterpola, košarke, streljaštva, odbojke i borbenih sportova iz Srbije su tradicionalno dobri, odgovorio je "pametni robot"

Srbiju će u Parizu predstavljati 112 sportista i sportistkinja, što je za 25 olimpijaca više nego na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iz Japana su Srbi doneli devet odličja, a svi se nadamo da će u prestonici Francuske taj broj biti veći.

Igre u Japanu bile su rekordne kad je reč o osvojenim medaljama, što naravno znači da bi svaki bolji rezultat bio novi rekord.

Ako je verovati proceni veštačke inteligencije, naša delegacija i te kako može da pokori Pariz.

Pariz, OI Pariz 2024, Olimpijske igre
foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Pitali smo "pametnog robota" da prognozira kako će izgledati učešće Srbije na Olimpijskim igrama, koje počinju u petak, 26. jula, a nakon što nas je obavestio da ne može da predvidi budućnost, pristao je da kaže šta misli, ali nas je najpre podsetio na uspehe iz Japana i na tri zlata (Milica Mandić - tekvondo, Jovana Preković - karate, muška vaterpolo reprezentacija), jedno srebro (Damir Mikec - streljaštvo) i pet bronzi (Tijana Bogdanović - tekvondo, košarka 3X3, Milenko Sebić - streljaštvo, Zurab Datunašvili - rvanje, ženska odbojkaška reprezentacija).

- Srbija bi mogla da osvoji između osam i 12 medalja. Ova procena uzima u obzir učinak srpskih sportista na prošlim Olimpijskim igrama i njihove prednosti u određenim sportovima. Predviđanje specifičnih sportista koji će osvojiti medalje je veoma spekulativno i zavisi od brojnih varijabli, kao što su trenutna forma, uslovi takmičenja i nepredviđeni događaji tokom Olimpijskih igara. Međutim, srpski sportisti koji su dosledno imali dobre rezultate na prošlim Olimpijskim igrama ili koji su visoko rangirani u svojim sportovima mogli bi da imaju dobre šanse. Primeri bi mogli da budu takmičari iz sportova kao što su tenis, vaterpolo, košarka, streljaštvo, odbojka i različiti borbeni sportovi, gde je Srbija tradicionalno bila jaka. Za tačna predviđanja, najbolje je pratiti sportske analitičare i stručnjake bolje upoznate s događajima - poručila nam je veštačka inteligencija.

Maljković: Da bude što više medalja

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da se nada da će Srbija osvojiti bar jednu medalju više u odnosu na Tokio.

Olimpijski tim Srbije, Predsedništvo Srbije, Božidar Maljković
foto: Nemanja Nikolić

Na svečanosti dodele državne zastave srpskim sportistima i prijemu kod predsednika države Aleksandra Vučića poručio je i da priželjkuje "praznik za srpski sport".

- Ima jedan restoran u Parizu gde je sedeo čuveni Hemingvej i gde piše: "Pariz je praznik." Nadam se da ćemo napraviti praznik za srpski sport i uzeti što više medalja - rekao je Maljković

Bonus video:

05:17

NOLE MORA DA PROMENI JEDNU STVAR PRED OLIMPIJSKE IGRE Teniski analitičar: Protiv onakvog Alkaraza NIJE IMAO NIKAKVE ŠANSE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track