SKANDAL PRED OI! U Sloveniji je popularan KAO DONČIĆ, zbog verenice je doneo KONTROVERZNU ODLUKU i cela nacija je u šoku
Foto: Laurent Cipriani / AFP / Profimedia

PROBLEMI

SKANDAL PRED OI! U Sloveniji je popularan KAO DONČIĆ, zbog verenice je doneo KONTROVERZNU ODLUKU i cela nacija je u šoku

Ostali sportovi -

Neće biti Luke Dončića na Olimpijskim igrama, ali sada je Slovencima otkazao još bitniji čovek.

U pitanju je Tadej Pogačar, verovatno najbolji biciklista sveta trenutno. On je osvojio Tur de Frans ovih dana, pošto je u prethodne dve godine završavao kao drugoplasirani, a iako je već bio u Francuskoj neće nastupati za Sloveniju na Olimpijskim igrama.

On je zvanično otkazao nastup na Olimpijskim igrama zbog umora, ali slovenački mediji spekulišu da je zapravo razlog Urška Žigart.

Tadej Pogačar i Urška Žigart
Tadej Pogačar i Urška Žigartfoto: Printscreen

Slovenka je takođe biciklistkinja, ali i verenica osvajača Tur de Fransa, a to što ona nije izabrana u tim Slovenije ga je naljutilo i repio je da se ne pojavi u Parizu.

Tadej Pogačar ima tri trijumfa na Tur de Fransu, 2020. i 2021. godine kao i sada, a u međuvremenu je bio dva puta drugi i bio bi apsolutni favorit za osvajanje zlata.

Takođe uspeo je da osvoji u istoj godini i Điro d'Italiju, a sada će ga u sastavu nacionalnog tima zameniti mnogo manje poznati Domen Novak.

Pogačar je u Tokiju uspeo da osvoji bronzu, a sada osim njega Slovenci nemaju ni Primoža Rogliča koji je 2021. u Aziji uzeo zlato u vožnji na hronometar.

U Tokiju je Slovenija uzela tri tzlata, jedno srebro i jednu bronzu. Tada su osvajači bili Benjamin Savšek u kanuingu, Roglič i Pogačar kao biciklisti, Janja Gambret u sportskom penjanju i Tina Trstenjak u džudu.

Sada na Olimpijske igre idu sa 90 predstavnika u 15 sportova, a od osvajača menja sa prošlih OI tu su samo Savšek i Gamberet.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

02:12

Krađa bicikla u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track