MOĆNE REČI SELEKTORA SRBIJE PRED PUT U PARIZ: "Imamo tu formu koju smo želeli, mi znamo koji je naš cilj i zbog čega idemo tamo"
Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

MOĆNE REČI SELEKTORA SRBIJE PRED PUT U PARIZ: "Imamo tu formu koju smo želeli, mi znamo koji je naš cilj i zbog čega idemo tamo"

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti izjavio je danas, pred put na Olimpijske igre, da je tim postigao formu koju je želeo i da znaju šta im je cilj u Parizu.

On je novinarima na beogradskom aerodromu rekao da je veoma zadovoljan pripremama, kao i da su u "svakom smislu spremni za olipijski turnir - i mentalno i fizički", preneo je Odbojkaški savez Srbije u saopštenju.

"Uspeli smo da organizujemo i trening utakmice koje su bile važan deo kreiranja forme. I sada mogu da kažem, da imamo tu formu koju smo želeli. Isto tako, mi znamo koji je naš cilj, i zašto idemo u Pariz, ali i sa druge strane biće veoma zahtevan turnir", rekao je Gvideti.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Srbija, Odbojka, Odbojkašice Srbije
foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Kapitenka reprezentacije Maja Ognjenović, koja će peti put nastupati na Olimpijskim igrama, kazala je da su pripreme odradile na veoma dobar način, kao i da reprezentativke znaju da su spremne i fizički i psihički.

"Sa velikim nestrpljenjem čekamo na ulazak u olimpijsko selo, ali i na početak takmičenja. Svi znate naše ciljeve i ambcije, a mi se nadamo da ćemo ih ispuniti", navela je Ognjenović.

Govoreći o tome što će zajedno sa vaterpolistom Dušanom Mandićem na ceremoniji otvaranja OI nositi zastavu Srbije, istakla je da je to za nju velika čast i da će zastavu nositi sa ponosom.

"Tek očekujem erupciju emocija, posebno za taj 26. jul i sa velikim nestrpljenjem očekujem taj dan", dodala je Ognjenović.

Maja Ognjenović
foto: CEV

Reprezentativka Tijana Bošković, koja će treći put nastupati na Igrama, istakla je da su veoma uzbuđene i da im je čast što imaju priliku da predstavljaju Srbiju na najvećem sportskom planetarnom događaju.

"Pripreme smo kvalitetno iskoristili, došli smo do našeg nivoa igre. Prijateljske utakmice koje smo imale su bile jako značajne kako bismo izgradile formu, i bile što bolje uigrane. Sigurna sam da u Pariz idemo spremni, mogu da obećam je da ćemo kao i do sada ponosno predstavljati našu zemlju", kazala je Bošković.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije jutarnjim letom sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" otputovala je u Pariz na Olimpijske igre.

Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine naše odbojkašice osvojile su srebrnu medalju, dok su na Igrama u Tokiju 2021. godine osvojile bronzano odličje.

Srpske odbojkašice u Pariz putuju i kao aktuelne evropske vicešampionke i svetske šampionke.

Selektor Srbije Đovani Gvideti za odbojkaški turnir u Parizu odabrao je sastav: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Tijana Bošković, Silvija Popović, Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić, Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac, dok će rezervni igrač biti Mina Popović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, igraće u A grupi na Igrama u Parizu sa Francuskom, Kinom i SAD.

Seniorke Srbije odigraće prvi meč u ponedeljak, 29. jula od 21 sat protiv Francuske, dok će u sredu 31. jula od 17 sati igrati protiv SAD, a u nedelju, 4. avgusta takođe od 17 sati protiv Kine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track