"OBILAZAK PARIZA MOŽE DA SAČEKA, SPORTISTI OVAKO MORAJU DA SE PONAŠAJU" Olimpijski šampion Davor Štefanek otkrio recept za medalju
Foto: Dado Đilas

KURIR TELEVIZIJA

"OBILAZAK PARIZA MOŽE DA SAČEKA, SPORTISTI OVAKO MORAJU DA SE PONAŠAJU" Olimpijski šampion Davor Štefanek otkrio recept za medalju

Ostali sportovi -

Ako neko zna kako se boriti za grb svoje zemlje i doneti medalju, i to onu najsjajniju, sa Olimpijskih igara, to je Davor Štefanek, zlatni rvač iz Rija 2016. godine.

Štefanek, koji poslednjih nekoliko godina obavlja funkciju predsednika Sportskog saveza Srbije, rekao je da ima velika očekivanja od naših sportista u Parizu, naročito od rvača.

Davor Štefanek
foto: Kurir televizija

- Pre svega mogu da kažem da sam oduševljen što rvači imaju pet predstavnika ove godine na Olimpijskim igrama. To je u poslednjih dvadeset i nešto godina najviše takmičara da ide. Mi imamo kontinuitet sa dve uzastopno ovojene medalje na Olimpijskim igrama, 2016. zlato u Riju, zatim bronzu u Tokiju. I ja i ekipa iz Rvačkog saveza se nadamo sigurno jednoj medalji. Ali neće biti iznenađenje ako bude i više. Ali nećemo da im nabijemo preveliki pritisak, znamo da nikada nije korisno za sportiste, a mi smo tu da ih podržimo i svakako da se nadamo dobrim rezultatima - rekao je Štefanek.

Olimpijski šampion iz Rija osvrnuo se i na pojačane mere bezbednosti u glavnom gradu Francuske.

04:08

OBILAZAK PARIZA MOŽE DA SAČEKA, SPORTISTI OVAKO MORAJU DA SE PONAŠAJU Olimpjski šampion Davor Štefanek otkrio recept za medalju

- Olimpijske igre su zaista najveće takmičenje koje se organizuje u četiri godine i mislim da je zaista potrebna da bezbednost bude na maksimalnom nivou. Ja sam bio u Riju 2016. i svi znamo da je bezbednost bila na minimalnoj razini što se tiče sportista. Dešavala su se i otimanja automobila i tako dalje, da ne nabrajam sve šta se desilo u Riju. Kad sam bio tamo, moja ruta je bila trening sala, restoran i soba u Olimpijskom selu tako da nisam ni imao priliku da vidim šta se dešava u Riju. Verujem da su svi naši sportisti fokusirani na takmičenje i nadam se da će svi da se fokusiraju maksimalno samo na te stvari, da budu u Olimpijskom selu, da idu u trening salu, a obilazak Pariza može da sačeka i posle nastupa na Olimpijskim igrama - poručio je Štefanek.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:32

NOVAK I JELENA ĐOKOVIĆ OBORILI INTERNET! Pojavili se na svečanosti u Parizu i ZAPALILI javnost! Svi pričaju o srpskom paru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track