Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i to onu najsjajniju - zlatnu.

Životni put Damira Mikeca je vrlo zanimljiv, rođen je u Splitu, tokom karijere je nastupao na takmičenjima u više od 70 zemalja, a oženio je koleginicu koja se takođe bavi streljaštvom iz El Salvadora Melisu Karbaljo.

Ipak, njihove društvene mreže nam govore da nažalost oni nisu zajedno. Više od 100 zajedničkih fotki sa oba profila su obrisali, a Melisa je nedavno dala jedan veliki intervju u kojem nije ni pomenula Damira. Sada se nije ni oglasila posle zlata, a znamo da je redovno posle svakog uspeha Mikeca javno iskazivala svoju sreću.

A, sve je delovalo kao iz bajke... Prisetimo se kako su pričali. Za početak Damir o upoznavanju.

"Upoznali smo se na strelištu i od tada se ne razdvajamo. Malo pomalo naše prijateljstvo preraslo je u ljubav. Zaprosio sam je, ali sam morao i da razgovaram sa njenom majkom i četiri sestre u glavnom gradu San Salvadoru, da bih Melisu doveo u Beograd", ispričao je Mikec.

3.jpg
Pritnscreen/Instagram 
foto: Pritnscreen/Instagram

Melisa Ivet Karbaljo tada je pričala da ju je Damir osvajao sa mnogo pažnje i onda je pozvao da dođe u Srbiju.

"Nisam znala ni gde je Srbija. Samo su mi rekli da je na jugu Evrope i da u njoj ima snega. Nikada ranije nisam videla sneg, ali mi se zimus nije dopao, bio je leden. Najlepše je gledati sneg iz tople sobe. Ovde sam se smrzla, a potom i skuvala, jer je vaše leto toplije od našeg u Salvadoru", pričala je sa osmehom Melisa.

1.jpg
Pritnscreen/Instagram 
foto: Pritnscreen/Instagram

Damir i Melisa venčali su se u crkvi Ružici na Kalemegdanu.

"Venčali smo se kao pravoslavac i katolkinja uz posebno odobrenje Patrijaršije SPC koje je Melisa potpisala, obavezujući se da će decu vaspitati u našem duhu. Građansko venčanje je bilo na brodu. Tada smo se dogovorili da ćemo se venčati i na katolički način u Salvadoru. To se dogodilo kada smo bili na Panameričkim igrama. Iznajmili smo kuću na plaži, doveli fratra i vesele goste, tako da je bilo lepo", otkrio je Damir.

2.jpg
Pritnscreen/Instagram 
foto: Pritnscreen/Instagram

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir televizija MIKEC U USIJANJU DANA: Moraju Davor i Damir prvi da uzmu medalju