Vaterpolisti Srbije su uz dosta muke upisali prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Parizu. "Delfini" su danas pobedili Japan, a najbolji u našem timu bio je Dušan Mandić sa sedam golova.

Nakon meča, on je pohvalio ekipu Japana.

- Jeste, vrlo neugodan Japan, znali smo da će nas čekati teška utakmica, doduše, mislili smo da ćemo je prelomiti u trećoj ili četvrtoj četvrtini. Nisu se dali, vraćali su se, iako smo dva puta imali plus tri. Nimalo nisam zabrinut, ovo je reprezentacija koja igra potpuno atipičan vaterpolo, nisu merilo ni naše odbrane, ni naše igre. Prva je utakmica na OI, to nosi teret, mnogim momcima je ovo prvi meč na Igrama. Ovo se zaboravlja, fokusiramo se na sledeću utakmicu, koja je Australija - rekao je Dušan.

Vaterpolisti Srbije u sledećem kolu igraju protiv Australije.

- Neugodan protivnik, igrali smo sa njima na pripremama, moramo ući skoncentrisano u meč, jaki su fizički, puno plivaju, moramo ući istom merom. Najbitnije da smo upisali pobedu i to da smo tako otvorili OI. Sledeći meč nam je sve na svetu, idemo da se odmorimo i da pogledamo ostale mečeve, pre svega tu utakmicu Španije i Australije, znam da su Španci pobedili, ali ne znam koliko. Nije lako nikako pobediti, svi su došli spremni i svi žive svoje snove dok traju OI. Nema razloga za brigu, popravićemo se i pokušati da popravimo igru. Ovo je turnirski sistem, osam mečeva, znamo kako treba - dodao je Mandić.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir TV USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE