Srpski džudista Strahinja Bunčić boriće se za prvu medalju našeg tima na Olimpijskim igrama! On je dobrim nastupima danas stekao pravo da se kroz repersaž domogne borbe za bronzu, a tamo mu je Tadžikistanac Nurali Emomali predao meč zbog povrede. Strahinja je direktno prošao do meča za odličje, ali je morao da sačeka da vidi ko će mu biti protivnik u tom okršaju koji je na programu posle 17:00 časova!

Nakon što je odrađeno prvo polufinale, saznali smo da će se za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu Bunčić boriti protiv Gusmana Kirgizbajeva iz Kazahstana! On je u polufinalnom meču poražen od Brazilca Vilijana Lime i to u napornoj borbi koja je trajala duplo duže od očekivanog - niko nije mogao da ostvari poen, a brazilski sportista je na kraju iponom obezbedio sebi plasman u finale.

Zlatni poen koji je Brazilca odveo u finale poslao je Kazahstanca na Strahinju Bunčića, pa ćemo kasnije u toku dana gledati njihov okršaj. Pre toga će na programu biti četiri borbe u ženskoj konkurenciji, i to u kategoriji do 52 kilograma, gde zlatnu medalju brani Distrija Krasnići, predstavnica "Kosova".

Strahinja Bunčić je u prvoj rundi savladao Jašara Nadžafova iz Azerbejdžana, a zatim i italijanskog džudistu Matea Pirasa. Usledio je poraz od Denisa Vijerijua iz Moldavije, ali zatim i dobre vesti za Strahinju - kroz repersaž je stigao do borbe za odličje.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre