Srbija je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Još samo da vidimo ko će ona sjaja da bude. Minimum imamo - srebro.

Zorana Arunović i Damir Mikec su u disciplini vazdušni pištolj miks zauzeli 2. mesto u kvalifikacijama i to znači da će boriti sa prvoplasiranom Turskom u raspucavanju za zlatnu medelju.

ooooo.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Finalno takmičenje na programu je sutra od 09.30.

Kompletne kvalifikacije obeležila je velika drama. Turski tim je blistao i bio je vodeći u gotovo kompletnom toku takmičenja. Samo u jednom momentu su ih Damir i Zorana pretekli.

A, onda ludilo "poslednjeg pucnja".

Srbija i Indija bili su, pa gotovo, izjednačeni (minimalna prednost za nas), ali neverovatna Zorana pucala je fantastično i presudila je da budemo za nijansu ispred njih. Ona je bila ubedljivo najbolja od svih takmičara iz top 4 sa rezultatom 292,5 (97 prva serija, 98 druga serija 97 treća serija).

Damir je počeo malo lošije (95 prva serija, 98 druga serija, 96 poslednja serija), ali je potom podigao nivo i značajno doprineo istorijskoj medalji Srbije.

Zanimljivo, Turska je imala dve selekcije u kvalifikacijama, a najbolji rezultat ostvarila je "Turska 2", koja je naš rival u finalu.

Kurir sport

Bonus video:

Kurir televizija MIKEC U USIJANJU DANA: Moraju Davor i Damir prvi da uzmu medalju