Sjajni srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec obezbedili su prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

U kvalifikacijama u "miksu" u kategoriji vazdušni pištolj 10 metara zauzeli su drugo mesto i u utorak od 9.30 boriće se protiv turskog para Dikec - Tarhan za zlatnu medalju!

Nakon velikog uspeha koji su ostvarili, naši raspoloženi strelci, pojavili su se pred kamerama RTS i izneli svoje prve utiske:

"27 minuta srce bije, guzovi se tresu, noge se tresu, sve se trese, naučiš na treninzima da pucaš i uz to, nekada uspeš bolje, nekada lošije", rekla je uz osmeh duhovita Zorana.

Nakon nešto slabijeg početka u kvalifikacijama, "namestili su ruku" i uspeli da se domognu medalje.

"Moj loš početak, to su teški trenuci, čovek smogne snage kada ima jasan cilj ispred sebe. Odradili smo šampionski do kraja i zaslužili smo sija se medalja. Ne znam im se ni broj, ne treba da budemo skromni. Olimpijska medalja ide u prave ruke", rekao je Damir.

U tom momentu ga je Zorana u naletu uzbuđenja prekinula. Stegla je pesnice, podigla ih u vis i pokazala koliko joj sve to znači.

za.jpg
ATAIMAGES 
foto: ATAimages

"Hajmo po medalju", poručila je Zorana.

Srebro je obezbeđeno, ali srpski tandem hoće zlato.

"Ulazimo rasterećeniji u finale protiv Turaka, starih znalaca. Jedan se čak preziva Dikec. Želimo više, želimo još. Euforija nije još, srećni smo, ali nisam još toliko ni svestan, ostaviću to sve za sutra i naravno, svoje iskustvo ćemo iskoristiti. Vežbali smo ovo, vežbali smo finala pod teškim uslovima smo osvajali medalje, pobeđivali i Kineze i sve najteže protivnike. Nema mesta opuštanju, posao nije gotov, daćemo sve od sebe, pa neka bolji pobedi", zaključio je Mikec.

Kurir sport/J.M./Mondo

Kurir sport Srbija Amerika Olimpijske igre