Damir im je "trn u oku"

Veliki podvig Damira Mikeca i Zorane Arunović na Olimpijskim igrama u Parizu privukao je veliku pažnju hrvatskih medija.

Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Naši sjajni strelci obezbedili su plasman u veliko finalu u "miksu" u kategoriji vazdušni pištolj 10m, pošto su u kvalifikacijama zauzeli drugo mesto. U džepu imaju garantovano srebro, a u utorak od 9.30 imaće priliku da se domognu i zlatnog odličja.

Uspeh Mikeca privukao je veliku pažnju u komšiluku, baš kao i nakon osvajanja srebra u pojedninačnoj konkurenciji na OI u Tokiju.

Gotovo svi hrvatski mediji sjajnog srpskog sportistu svojataju i nazivaju - "Splićaninom".

Tako je i posle ovog uspeha Mikeca, hrvatski "Index" objavio naslov "Splićanin koji nastupa za Srbiju osigurao novu olimpijsku medalju".

Na njih se nadovezao i "24 sata.hr" čiji naslov glasi "Splićanin koji puca za Srbiju je osvojio novo olimpijsko odličje", "Jutarnji list" dodaje Splićanin osigurao Srbiji prvu medalju. "Svima je govorio da navija za Hajduk, a srce mu je kucalo za Zvezdu", a "Večernji" još: "Srbija ima prvu medalju u Parizu, osvojio je rođeni Splićanin koji je napustio Hrvatsku tokom rata".

Komšije su odmah iskoristile činjenicu da je naš strelac rođen u Splitu.

Mikec je sa očeve strane poreklom iz Slovenije, a majka mu je iz Sente. Zbog toga što je Damirov rođeni brat Goran imao respiratornih problema kao dete, preselili su se u Split gde je igrom slučaja rođen i naš olimpijac, međutim kao i najveći deo srpskog stanovništva morao je da izbegne 1991. godine iz Dalmacije za vreme rata.

Kurir sport/J.M./Mondo

Kurir sport Košarkaši Srbije izašli na zagrevanje