ŠPANAC PRELOMIO - NAPUŠTA FERARI: Sainc prelazi u Vilijams od 2025. godine
Foto: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

FORMULA 1

ŠPANAC PRELOMIO - NAPUŠTA FERARI: Sainc prelazi u Vilijams od 2025. godine

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Karlos Sainc potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vilijamsom za koji će voziti od 2025. godine.Sainc nije produžio ugovor sa Ferarijem, nakon što je čuvena italijanska ekipa u februaru saopštila da je angažovala sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona od 2025. godine.

"Veoma sam srećan što mogu da objavim da ću od 2025. godine voziti za Vilijams. Nije tajna da je ove godine tržište vozača bilo komplikovano iz raznih razloga i da mi je bilo potrebno vreme da donesem odluku", rekao je Sainc, koji je vozio za Ferari od 2021. godine.

On je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju da se saradnja produži, naveo je Vilijams, preneo je Skaj.

"Potpuno sam uveren da je Vilijams pravo mesto da nastavim svoj put u Formuli 1 i izuzetno sam ponosan što dolazim u istorijski i uspešan tim, za koji su u prošlosti vozili mnogi od mojih heroja iz detnjstva i ostavili trag u našem sportu. Krajnji cilj vraćanja Vilijamsa tamo gde pripada, na čelo, je izazov koji prihvatam uz pozitivnost i uzbuđenje", naveo je 29-godišnji španski vozač.

Sainc će u Vilijamsu zameniti Logana Sardženta i voziće zajedno sa Aleksom Albonom.

"Uveren sam da ekipa ima sve potrebne sastojke da ponovo piše istoriju, a počevši od 1. januara, daću apsolutno sve od sebe da vozim Vilijams napred, zajedno sa svakim članom ekipe", dodao je Sainc.

Spekulisalo se da bi Sainc mogao da zameni Hamiltona u Mercedesu, ali i da pređe u Alpin ili Zauber, koji će od 2026. godine postati Audi.

Sainc je tokom karijere ostvario tri pobede, ima 23 plasmana na pobedničko postolje, a trenutno je peti u šampionatu Formule 1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track