Vaterpolisti Srbije poraženi su od Australije rezultatom 8:3 (1:0, 5:1, 1:1, 2:1), u drugom kolu B grupe Olimpijskih igara.

Ovo je jedan od najtežih poraza u istoriji za aktuelne olimpijske šampione, a selektor Uroš Stevanović nije krio nezadovoljstvo posle meča:

- Ne znam da li je bilo prerana, ali na ovoj utakmici nismo došli evidentno, da nismo ni bili na ovoj današnjoj utakmici. Mislim, sramotno izdanje u svakom smislu za najveću odgovornost da je meni kao treneru, što je ekipa tako izgledala. Sada idemo dalje, šta da radimo. Imamo sledeći tri utakmice, naravno da se vadimo protiv bolji protivnika.

whatsapp-image-20240730-at-11.15.39-am-1.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas



Šta se dogodilo?

- Jednostavno, naš napad ni funkcionisao u jednom trenutku. Mislim, ne znam ni da li je napad uopšte funkcionisao, nismo ni dolazili u napad. Niti smo imali dodavanja, niti smo imali agresivnost, jednostavno, neka mentalna blokada, strah, šta je li je. Jednostavno, kao da nismo došli na utakmicu. To je ono najprostije objašnjenje.

Kako će ekipa reagovati kada u bazenu budu jači protivnici?

- Sada ćemo da uradimo analizu, da se analizira, da vidimo šta je bio problem. Jednostavno, moramo da igramo mnogo bolje da bi prošli u četvrtfinale. Sada smo doveli to pitanje - zaključio je Uroš Stevanović!

Kurir sport