Zorana Arunović iDamir Mikec popeli su se na vrh Ajfelovog tornja, odakle se ne vidi samo ceo Pariz, već pogled ide u besmrtnost.

Srbija ima olimpijske šampione čija imena će zauvek ostati upisana u istoriji sporta. A put do slave često predstavlja prava golgota, samo naši sjajni strelci i njihovi najbliži znaju koliko je rada i odricanja potrebno da bi se na grudima zasijalo zlato - i to ono najvažnije olimpijsko.

Jelena Arunović, Zoranina sestra, ujedno joj je i trener, osoba u koju olimpijska šampionka ima najviše poverenja.

- Sada konačno mogu da kažem, osvojili smo sve! Teški dani su iza nas zato što se sumnjalo u njihov kvalitet, a oni uopšte nisu bili loši. Provukli su nas kroz blato bez potrebe - kaže za Kurir Jelena Arunović i dodaje:

- Na tim individualnim nastupima nije bilo nikoga od novinara da bi se napravila realna slika, a neke stvari su ružno plasirane. Nije da nas nije pogodilo sve to, jer ne vidim razlog da se na taj način komentariše nastup nekoga ko kroz sport doprinosi afirmaciji Srbije. Zato mi je jako drago što smo sada pobedili, kažem mi, jer oni bez trenera, Gorana i mene, nisu tako dobri. Mi smo svi zajedno doprineli ovom uspehu. Danas su njih dvoje šampioni, a pre tri dana su bili turisti. A za mene su uvek šampioni jer ja znam koliko vrede, bez obzira na sve sumnje na individualnom planu. Za mene kao trenera uopšte nema sumnje.

Osvrnula se Jelena i na finalni okršaj sa sjajnim turskim miksom.

- Najvažnije je bilo to što s ovim timom Turske nismo imali prethodnog iskustva, tako da otkad smo saznali da se s njima borimo za zlato, dosta vremena potrošili na analizu njihovih prethodnih nastupa. Kako individualnih, tako i u miksu. Da li bi bila nepravda da su oni pobedili, mislim da ne bi. Toliko smo bili izjednačeni, u milimetar bukvalno.

Zorana je nekoliko puta stizala do najnepopularnije pozicije - četvrtog mesta.

- Imali smo sreće sada, posle Tokija, posle svetskog prvenstva, kada smo gubili za sitno, možemo da kažemo da smo konalno osvojili zlato i da smo najbolji. Da li smo iznenađeni? Ne, jer svakog dana se budimo s idejom da treba da se žestoko radi da bi se ostvario ovako grandiozan uspeh. Presrećni smo, ja ću verovatno da shvatim šta smo uradili tek za nekoliko dana kada se emocije budu slegle. Jako mi je drago jer prethodno nismo uspeli to da to uradimo na individualnom planu. Žao mi je i što su naši individualni nastupi okarakterisani pomalo neprikladno jer oni nisu loši, ali su svi zaboravili da su ovo olimpijske igre i da nijanse odlučuju - zaključila je sestra i trener Zorane Arunović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez pisane dozvole autora ili uredništva, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir sport / Predrag Gajić

BONUS VIDEO:

Kurir televizija MIKEC U USIJANJU DANA: Moraju Davor i Damir prvi da uzmu medalju