Komšije ne prestaju da svojataju srpskog strelca...

Veliki podvig Damira Mikeca i Zorane Arunović na Olimpijskim igrama u Parizu privukao je veliku pažnju hrvatskih medija.

Damir Mikec i Zorana Arunović pošto su u epskom finalu posle velikog preokreta savladali turski tim rezultatom 16:14 u disciplini 10 metara vazdušni pištolj.

Uspeh Mikeca privukao je veliku pažnju u komšiluku, baš kao i nakon osvajanja srebra u pojedninačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Gotovo svi hrvatski mediji sjajnog srpskog sportistu svojataju - nazivaju ga "Splićaninom" i lažnim navijačem Hajduka iz Splita.

Hrvatski Indeks objavio je tekst sa naslovom: "Splićanin osvojio zlato za Srbiju".

U tekstu ističu da je Damir odlučio da nastupa pod zastavom Srbije, iako je rođen i odrastao u Splitu. Posebno ističu činjenicu da je osvajanjem zlata zaradio 200.000 evra - "puno više nego da je nastupao za Hrvatsku", ističe Indeks.

„Porodica mu je devedesetih proterana, pa se preselila najpre u Herceg Novi, a zatim u Beograd. Mikec je kasnije govorio kako je odrastajući u Splitu govorio da navija za Hajduk, a u stvarnosti je bio simpatizer Crvene zvezde.

screenshot-10.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Zanimljivo, "Slobodna Dalmacija" je prisvojila medalju Srbije.

"Split ima zlatnu medalju! Srbija slavi najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama u Parizu" naslov je na hrvatskom portalu.

Naravno, u prvi plan ističu podatak da je Damir rođen u Splitu i da je kao dete govorio da je navijač Hajduka, iako mu je srce kucalo za Crvenu zvezdu.

screenshot-11.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Slično piše i popularni portal "Jutarnji.hr":

"Rođeni Splićanin doneo Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu"

screenshot-12.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

"'Hrvat' osvojio zlatnu medalju za Srbiju: Vučić ga častio sa čak 200.000 evra", naslov je na portalu "Dnevno.hr".

I oni u prvi plan ističu da je Damir rođen u Splitu i prenose izjavu koju je srpski strelac svojevremeno dao:

"Rođen sam u Splitu, ali to je bila Jugoslavija. Prvo su me hteli prisvojiti Hrvati, a sad žele i Slovenci".

screenshot-13.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Mikec je sa očeve strane poreklom iz Slovenije, a majka mu je iz Sente. Zbog toga što je Damirov rođeni brat Goran imao respiratornih problema kao dete, preselili su se u Split gde je igrom slučaja rođen i naš olimpijac, međutim kao i najveći deo srpskog stanovništva morao je da izbegne 1991. godine iz Dalmacije za vreme rata.

Kurir sport/J.M.

Kurir televizija DRAGAN MIKEC ZA KURIR: NA NAGOVOR MAJKE UŠAO SAM U STRELJANU! Evo kako mu je rođeni brat odigrao KLJUČNU ULOGU u karijeri