SUDIJE NA SRAMAN NAČIN IZVUKLE DOMAĆINA! Francuzi bili na korak od poraza, a onda su arbitri dopustili OVO! Scena o kojoj se PRIČA
Foto: BALLET Pauline / AFP / Profimedia

olimpijske igre

SUDIJE NA SRAMAN NAČIN IZVUKLE DOMAĆINA! Francuzi bili na korak od poraza, a onda su arbitri dopustili OVO! Scena o kojoj se PRIČA

Ostali sportovi -

Trebalo je ovo da bude veličanstveni poslednji ples, da se sa zlatom oprosti od sporta u kome je najbolji svih vremena, ali Nikola Karabatić je na konopcima! Nakon što je na startu Olimpijskih igara Srbin iz Niša oborio još jedan rekord, ipak je Danska razbila "trikolore" 37:29. Gidsel i PItlik su sa po 11 golova dominirali, a Karabatićeva tri nisu bila dovoljna da vrate ovaj tim u igru. Zatim je došao lakši rival Norveška, koja je uz sedam golova Blonca i pet Grondala i Lisea pobedila 27:22. Karabatić nije dao nijedan gol! Sada je u trećem kolu jedva izvučen prvi bod, i to čini se neregularno!

Francuska i Egipat su igrali 26:26, a na dva minuta do kraja bilo je 26:25 za Egipćane. Nastavilo se akcijama koje su bile nepreciztne na obe strane, a na osam sekundi do kraja meča Francuzi su uzeli loptu i zatražili tajmaut. Izveli su loptu, Elaim Prandi se zaleteo, a umesto da šutne kako su svi očekivali video je slobodnog Ludovika Fabregasa na crti.

Doturio mu je loptu i pivot Francuske je uz zvuk sirene uspeo da postigne pogodak za izjednačenje! Ipak, kada se jasnije pogleda ta situacija vidi se da je Fabregas imao loptu u rukama u trenutku kada mu je skoro pola tela bila na podlozi. Pogledajte:

Francuzi su pretposlednji u svojoj grupi i moraju da krenu sa pobedama. U petak od 11 časova izjutra igraju sa Argentinom i to im je prva meč lopta. Ako tu pobede nema olakšica i moraće da savladaju i Mađarsku u poslednjem kolu ne bi li uopšte prošli grupu. Najbolje čemu sada mogu da se nadaju da će biti drugi iza Danske i Norveške, a ispred Mađarske, Egipta i Argentine što bi u četvrfinalu moglo da ih "gurne" na Hrvatsku, Španiju, Nemačku ili Švedsku.

Nikola Karabatić je ove sezone završio klupsku karijeru i zatim je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu. Sada je stigao na Olimpijske igre u domovini kako bi se oprostio. Kako već ima tri zlata sa Olimpijskih igara i jedno srebro sve što nije medalja bi bio debakl, a verovatno ga ništa osim zlata ne bi zadovoljilo.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

01:16

Novak Đoković konferencija na Olimpijskim igrama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track