NASTAVLJA SE POTOP "DELFINA"! Preti nam ISTORIJSKA BRUKA! Srbija se držala tri četvrtine, pa doživela KATASTROFALAN poraz!
Foto: Dado Đilas

olimpijske igre

NASTAVLJA SE POTOP "DELFINA"! Preti nam ISTORIJSKA BRUKA! Srbija se držala tri četvrtine, pa doživela KATASTROFALAN poraz!

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je još jedan poraz na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovog puta od "delfina" su bili bolji Španci i to rezultatom 15:11 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5).

Prva četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici. Španci su konstantno vodili, ali se naša reprezentacija vraćala. Ipak, golom u finišu prve deonice "furija" je stigla do prednosti od 4:3.

Vaterpolisti Srbije, OI Pariz 2024, Vaterpolo na OI
foto: Dado Đilas

Na startu druge četvrtine Španci su se brzo odlepili na 6:3 i delovalo je da se sprema novi potop naše reprezentacije. Ipak, golovima Jakšića, Mandića i Ćuka stigli smo do izjednačenja, a Munariz je u finišu doneo "furiji" novu prednost, pa se na poluvreme otišlo uz rezultat 7:6.

Ponovo su Španci stigli do tri gola prednosti na startu treće četvrtine, ali je Dušan Mandić uzvratio i vratio našu reprezentaciju na minus jedan. Na poslednji odmor otišlo se uz vođstvo Španaca od 10:9.

Sve dobro što su napravili za tri četvrtine naši vaterpolisti su prosuli u poslednjoj deonici koju su izgubili sa 5:2. Previše prilika je propušteno, pa je Španija stigla do pobede od 15:11 i prolaska u četvrtfinale Olimpijskih igara, dok "delfinima" preti istorijska bruka. Naša reprezentacija blizu je eliminacije već u grupnoj fazi i ako ne stigne do povoljnih rezultata protiv Francuske i Mađarske moraće kući pre vremena.

Vaterpolisti Srbije, OI Pariz 2024, Vaterpolo na OI
foto: Dado Đilas

Bolji od ostalih u novom porazu našeg nacionalnog tima bio je Dušan Mandić sa četiri gola, po dva su postigli kapiten Jakšić, Ubović i Ćuk, dok je jedan pogodak dao Dedović. Naredni meč naša reprezentacija igra u subotu od 19.30 protiv domaćina Francuske.

Sva dešavanja pre, za vreme i posle utakmice između Srbije i Španije mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija - Španija 11:15 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5)

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - Granados pogađa za 15:11. Igra "delfina" se raspala! Kraj utakmice i poraz Srbije rezultatom 15:11.

31. minut - Faul u napadu Srbije, plus isključenje za Dušana Mandića koji se neće vraćati u bazen do kraja meča. Španci su blizu treće pobede i prolaska u četvrtfinale turnira.

30. minut - Ne ide, pa ne ide... Promašili smo još jedan napad, a Španci su iz kontre stigli do 13:10. Strelac je ponovo bio Perone, ovo je treći gol iskusnog i legendarnog Španca. Strahinja Rašović asistirao je Nemanji Uboviću i smanjili smo na 13:11. Granados pogađa za 14:11.

29. minut - Odbranili smo se! Možemo li do gola i novog priključka?

28. minut - Dedović je izborio peterac koji je u gol pretvorio Mandić. Sada je 12:10.

27. minut - Alvaro Granados pogađa za 12:9! "Delfini" srljaju ka novom porazu.

Vaterpolisti Srbije, OI Pariz 2024, Vaterpolo na OI
foto: Dado Đilas

26. minut - Previše prilika je propušteno i Španci to koriste. Rezultat je 11:9. Ćuk nije pogodio, pa "furija" ima priliku da ode na plus tri.

25. minut - Španci su imali prvi napad, ali se naša reprezentacija odbranila. Nismo iskoristili igrača više, te smo propustili još jednu priliku za izjednačenje.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Još jedna šansa da se rezultat izjednači je propuštena, ali ni Španci nisu dali gol, pa je na kraju ove četvrtine rezultat 10:9.

23. minut - Imali smo priliku za izjednačenje, ali je nažalost nismo iskoristili.

22. minut - Dušan Mandić pogađa za 10:9. Mogu li "delfini" do preokreta?

21. minut - Odbranili smo se sa igračem manje, ali nismo uspeli da postignemo pogodak u narednom napadu. Ostalo je 10:8.

Vaterpolisti Srbije, OI Pariz 2024, Vaterpolo na OI
foto: Dado Đilas

20. minut - Novi pogodak Španaca koji su opet na tri gola prednosti i vode sa 10:7. Odličan napad Srbije sa igračem više i Nikola Dedović smanjuje na 10:8.

19. minut - Dušan Mandić sa distance smanjuje na 9:7.

18. minut - "Furija" je dodala gas i ponovo je na plus tri! Iz peterca pogodio je Granados.

17. minut - Španci imaju prvi napad i u trećoj četvrtini. Felipe Perone pogađa za 8:6. Nismo uspeli da odgovorimo i pored toga što smo imali dva igrača više.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Munariz sa distance pogađa za novo vođstvo Španije koja na drugi odmor odlazi uz jedan gol prednosti - 7:6.

15. minut - Ćuk iz peterca donosi izjednačenje Srbiji! Trenutno je 6:6!

14. minut - Mandić pogađa! Srbija se vraća! Trenutno je 6:5. Nastavili smo sa odličnom igrom u odbrani i odbili smo napad Španije koja nije uspela da se odlepi.

13. minut - Nismo uspeli da se vratimo na gol zaostatka, ali raduje bolja igra u odbrani.

Srbija, vaterpolo, Vaterpolisti Srbije
foto: Dado Đilas

12. minut - Konačno gol! Nikola Jakšić se drugi put upisuje u listu strelaca i smanjuje na 6:4.

11. minut - Nije dobro! Munariz pogađa za 6:3. Smeši se novi potop "delfina".

10. minut - "Delfini" nisu uspeli da se odbrane sa dva igrača manje, pa je Famera pogodio za 5:3.

9. minut - Španci nisu iskoristili prvi napad u drugoj četvrtini, ali su i "delfini" propustili priliku da izjednače.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Kabanjas pogađa sa distance za novo vođstvo Španaca. Ipak, Nemanja Ubović uzvraća i poravnava na 3:3! U finišu prve četvrtine Španija dolazi do novog vođstva preko Sanauhe.

7. minut - Jako tvrda utakmica, oba tima se muče u napadu. Na semaforu stoji rezultat sa isteka četvrtog minuta - 2:2.

6. minut - Nastavlja se sa odličnim odbranama, i dalje je 2:2.

5. minut - Odbranili su se "delfini" sa igračem manje, ali nisu iskoristili svoj napad, Ćuk je pogodio prečku.

1 / 7 Foto: Dado Đilas

4. minut - Nikola Jakšić pogađa za 1:1. Ipak, već u sledećem napadu Biel Lara pogađa za novo vođstvo Španije. Na isteku četvrtog minuta Miloš Ćuk poravnava na 2:2.

3. minut - Felipe Perone na isteku trećeg minuta iz kontra napada pogađa za 1:0. Španci vode.

2. minut - I posle dva minuta rezultat je 0:0. Oba tima imaju ozbiljne probleme u napadu.

1. minut - Strahinja Rašović izborio je prvi napad za našu reprezentaciju. Bez golova posle 60 sekundi, po jedan napad promašili su i naši reprezentativci i Španci.

UOČI MEČA:

Vaterpolisti Srbije nastavljaju svoje takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu utakmicom protiv jednog od favorita za zlatnu medalju - selekcije Španije.

Španci su takmičenje otvorili sa dve pobede, bili su bolji od Australije (9:5), a zatim i Mađarske (10:7) i trenutno su prvi u našoj grupi. Sa druge strane, "delfini" su se mučili protiv Japana i stigli su do trijumfa u samom finišu (16:15), a zatim su doživeli potop u susretu sa Australijom u kom su poraženi rezultatom 8:3.

Naša reprezentacija ne igra dobro, pa je zbog toga Španija i na kladionicama veliki favorit, te je kvota na "furiju" 1,20, dok je kvota na Srbiju 6,75.

Često su se ova dva nacionalna tima susretala u prošlosti, a u poslednje vreme uspešniji su Španci koji su slavili u tri prethodna duela.

Nema dileme da naš tim čeka veliko iskušenje, a da li će "delfini" stići do iznenađenja ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO:

40:35

USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track