3333.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Španije 11:15 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5), u utakmici trećeg kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija sada ima pobedu i dva poraza, a Španija se sa sve tri pobede plasirala u četvrtfinale.

Istina, "Delfini" su pružili na ovom meču daleko bolju igru nego protiv Australije, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne ubedljiv poraz protiv jednog od glavnih favorita za zlato.

Nakon meča selektor Uroš Stevanović i naši vaterpolisti Strahinja Rašović i Miloš Ćuk izneli su svoje utiske.

- Situacija u kakvoj smo se našli posle Australije, nisu Španci ekipa da se vadimo protiv njih. Pokazali smo reakciju, na 10:9 smo izgubili, trebalo je drugačije posle tajm-auta da odigramo, ali nismo imali sigurnost.

-Ostale su nam još dve utakmice, to je bilo i pre ovog meča, moramo obe da pobedimo za četvrtfinale - rekao je Stevanović i dodao da ga raduje što je tim pokzao reakciju nakon šokantnog poraza od Australije.

- Pokazali smo odmah reakciju, sutradan već na treningu je sve bilo kako treba, videlo se to i na utakmici, ali ne gube Španci ovakve duele, njima je ova ekipa sad na vrhuncu.

I Strahinja Rašović prilično je zadovoljan igrom svog tima.

- Bilo je čvrsto, imali smo situacije da uhvatimo priključak, nekoliko puta da izjednačimo. Sve do druge polovine poslednje četvrtine je bilo čvrsto. Treba uvek malo da te pogura sreća, na 9:8 smo imali dva igrača više... Mogu da kažem da se ekipa borila, nemam zamerke. Čestitamo Špancima na pobedi, a ovo je recept za naredne dve utakmice u grupi - kaže Rašović i dodaje:

- Ako budemo igrali ovako protiv Francuske, biće dobro. To je utakmica koja se mora pobediti, Francuzi su odlični, vrhunski, domaćini su. Biće sigurno motivisani, spremamo se za to.

Svoje utiske podelio je i Miloš Ćuk:

- Bolja naša igra, bolja energija, nedovoljno da pobedimo Španiju, koja je sigurno jedan od favorita za zlato. Mene lično raduje što nismo potonuli, vratili smo energiju, imamo dve utakmice, možemo da pobedimo i Mađarsku i Francusku sa ovom energijom - kaže on i dodaje:

- Moramo još neke stvari da popravimo, da budemo precizniji, i u napadu i u odbrani, nivo agresivnost i želje je bio dobar, nadam se da će leći sve to već na sledećem meču.

Kurir sport/J.M.

kurir tv REDAKCIJA 01.08.2024. 1. DEO