"MUŠKARAC UŽIVA U NEVOLJI ŽENE KOJU JE UDARIO ŠAKOM U GLAVU..." Autorka Harija Potera posle SKANDALA na OI imala BRUTALNU PORUKU!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

PARIZ 2024

"MUŠKARAC UŽIVA U NEVOLJI ŽENE KOJU JE UDARIO ŠAKOM U GLAVU..." Autorka Harija Potera posle SKANDALA na OI imala BRUTALNU PORUKU!

Ostali sportovi -

Italijanka Anđela Karini predala je borbu Iman Halif iz Alžira, posle samo 46 sekundi boks meča.

Snažan kroše Iman Halif iz Alžira, biološkog muškarca koji se oseća i predstavlja kao žena, bio je dovoljan da izbaci iz takta Karini, koje je ponavljala da nije fer što se Halif takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nju Delhiju 2023. godine, Iman Halif je disvaklifikovana, jer je pala na testu polne podobnosti.

Anđela Karini
foto: MOHD RASFAN / AFP / Profimedia

Među onima koji su reagovali na kontroverzni meč našla se i britanska književnica Džoana Ketlin Rouling, koju je napisala serijal knjiga o Hariju Poteru.

"Da li bi neka slika mogla bolje da sumira naš novi pokret za prava muškaraca? Osmeh muškarca koji zna da ga štiti mizogeni sportski establišment koji uživa u nevolji žene koju je upravo udario šakom u glavu i čiju je životnu ambiciju upravo razbio", napisala je Džej Kej Rouling.

Italijanka nije pružila ni ruku pobednici meča, a nešto kasnije je, u suzama i tragovima krvi u nosu, rekla da nije želela da daje bilo kakve političke izjave ili odbije da se bori protiv Halif.

"Osetila sam snažan bol u nosu i rekla sam sebi dosta. Nisam želela, nisam mogla da završim reč", rekla je Karini koja ukazuje da ona nije kvalifikovana da odlučuje o tome da li Halif treba da učestvuje na Igrama.

Alžirski olimpijski komitet saopštio je da je neetično targetirati cenjenog sportistu Iman Halif, sa neosnovanom propagandom iz određenih stranih medija.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track