Angelina Topićje povređena uspela da obezbedi finale na Olimpijskim igrama! Iako je na zagrevanju nezgodno doskočila i "čula da je nešto puklo", srpska atletičarka je junački prošla kvalifiakcije i sa preskočenih 192 centimetra došla u društvo najboljih - taj rezultat izazvao je erupciju oduševljenja kod njenog oca Dragutina!

Nakon što je Angelina treći put srušila lestvicu na 195 centimetara, zaplakala je na strunjači. Verovatno je tada smatrala da to nije dovoljno za finale i da joj je povreda napravila ogroman problem u kvalifikacijama. Otac i trener Dragutin, učesnik brojnih Olimpijskih igara tokom svoje karijere, bio je i u tim trenucima najponosniji na svetu! Ceo Pariz čuo je njegov urlik, verovatno u prvoj sekundi nakon što je saznao da će ćerka u finale skoka uvis. Pogledajte taj detalj:

Angelina je oborila lestvicu na 195 centimetara, ali je i to bilo dovoljno. Iako je pred takmičenje norma za finale postavljena na 197, premali broj takmičarki uspeo je da uopšte stigne do te visine. Zbog toga su mesta u finalu "popunile" najbolje atletičarke koje nisu uspele da preskoče normu, a mlada Srpkinja stigla je sa deobe 12. mesta, kao poslednja učesnica u borbama za medalje.

Sudeći po prvoj izjavi Angeline Topićjoš se ne zna da li će ona moći da nastupi u nedelju uveče (19:50), ali se nadamo da će do tada sve biti u redu. "Tokom zagrevanja sam nezgodno stala na sunđer i čula sam da je nešto puklo. U trenutku ništa nisam osetila, a onda sam shvatila da ne mogu da hodam uopšte. Prvih 15 minuta bukvalno nisam mogla da stanem na nogu i je*i ga", rekla je Angelina nakon kvalifiakcija.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

Atletski savez Srbije Angelina Topić izjava