HRVATICA NA POBEDNIČKOM POSTOLJU, A TATA IZA REŠETAKA Isplivali novi detalji SKANDALA: Ćerka pobedila na OI, on zgrabio volonterku
Foto: THIBAUD MORITZ / AFP / Profimedia

pukla bruka

HRVATICA NA POBEDNIČKOM POSTOLJU, A TATA IZA REŠETAKA Isplivali novi detalji SKANDALA: Ćerka pobedila na OI, on zgrabio volonterku

Ostali sportovi -

Kao bomba odjeknula je vest da je Boris Matić, otac zlatne hrvatske džudiskinje Barbare Matić, uhapšen zbog seksualnog napada na jednu volonterku na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatska džudiskinja osvojila je zlatnu medalju na OI u Parizu u kategoriji do 70 kilograma, pošto je u finalu savladala Nemicu Mirjam Butkereit.

Međutim, ogromnu senku na večičanstven uspeh koji je ostvarila u Parizu bacio je njen otac Boris.

Francuska televizija BFMTV juče je prenela vest da je volonterka podnela prijavu protiv Borisa Matića, jer ju je navodno na silu poljubio nakon što je njegova ćerka pobedila u četvrtfinalu.

Ona je pokušala da ga odgurne od sebe, a nakon neprijatne situacije koju je doživela podnela je prijavu protiv Hrvata. Tužilaštvo je ekspresno reagovoalo - odmah je otvorena istraga zbog seksualnog napada, a Matić je navodno priveden.

Njegova porodica se kasnije saopštila da nije uhapšen, već se dobrovoljno prijavio u policiju u pratnji advokata Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača.

Iz hrvatske ambasade u Parizu poručili su da "redovno pružaju konzularnu zaštitu i pomoč hrvatskim državljanima" i da su to učinili i u ovom slučaju.

Slučaj su prokomentarisali i organizatori OI.

"Obavešteni smo da je volonterka podnela prijavu protiv gledaoca zbog seksualnog napada na mestu takmičenja. Organizatori OI daju volonterima punu podršku i osuđuju ovakva dela. Istraga je u toku. Zbog poštovanja privatnosti volontera, nećemo više davati komentare", poručili su iz press centra Olimpijskih igara.

Hrvatski portal "Danas" saznaje da se Boris Matić još uvek nalazi u policiji. Ima problem da pronađe advokata, jer je to trenutno gotovo nemoguće u Parizu zbog Olimpijskih igara. Mnogo ljudi je na preporuku organizatora napustilo grad.

Saslušanje Matića zakazano je za danas.

Kurir sport/J.M/Danas.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track