Ljubitelji sporta uživaće u uzbudljivoj takmičarskoj suboti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pred nama je osmi dan i nova prilike za velike pobede srpskih sportista.

Prvi na tatami od 08.42 časova izlaze srpski džudisti. Oni će se u miksu boriti protiv Holandije, a naš tim čine Aleksandar Kukolj, Nemanja Majdov, Strahinja Bunčić, Milica Nikolić, Marica Peričić i Milica Žabić.

Biće ovo prilika da Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj ponovo izađu na tatami posle haosa i skandala sa sudijama u pojedinačnoj konkurenciji.

profimedia0843770574.jpg
Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpska veslačica Jovana Arsić takmičiće se u C finalu ženskog skifa od 09.30 časova, a ukoliko bude pobedila u toj trci Olimpijske igre okončaće na 12. mestu, što će biti njen najbolji rezultat na najvećoj svetskoj smotri. Takođe, svoj nastup imaće i Ognjen Ilić u drumskom biciklizmu (11.00).

Najbolje srpske košarkašice igraju protiv Španije meč trećeg kola, a početak tog duela zakazan je za 13.30 časova u Lilu.

20240728-21-29-30serbia-vs-puerto-rico--group-phase--womens-olympic-basketball-tournament-pari.jpg
FIBA 
foto: FIBA

Vaterpolisti Srbije pokušaće da ostvare drugu pobedu na Olimpijskim igrama, a protivnik u četvrtom kolu grupne faze je selekcija Francuske. Ovaj duel počinje u 19.30 časova.

Od 21.00 čas na programu je meč odbojkaša Srbije koji će snage odmeriti sa reprezentacijom Kanade.

U isto vreme košarkaši će odigrati utakmicu poslednjeg kola grupne faze protiv Južnog Sudana, a pobeda će im doneti i plasman u četvrtfinale OI.

serbiagreece-19.jpg
Starsport© 
foto: Starsport©

(Kurir sport)