JUNAČKA POBEDA DŽUDO MIKS TIMA SRBIJE! Imamo priliku za NOVU MEDALJU! Posle DRAME pala je Holandija, idemo u četvrtfinale!
Foto: Dado Đilas

olimpijske igre

JUNAČKA POBEDA DŽUDO MIKS TIMA SRBIJE! Imamo priliku za NOVU MEDALJU! Posle DRAME pala je Holandija, idemo u četvrtfinale!

Ostali sportovi -
A, Aleksandar Knežević, Dado Đilas
foto: Kurir

Džudo miks tim Srbije savladao je Holandiju rezultatom 4:2 i plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara, te ćemo imati priliku da osvojimo novu medalju.

Poene za naš tim osvojili su Strahinja Bunčić, Milica Žabić, Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj, te je Holandija srušena i put ka medalji se nastavlja.

Sva dešavanja pre, za vreme i posle ovog događaja mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija - Holandija 4:2

8.36 - Borba odluke vodiće se između Aleksandra Kukolja i Mičela Korela. I ovde ćemo gledati produžetak! Kukolj je slavio isto kao i Majdov, Holanđanin je dobio tri kazne i poražen je. Imamo priliku da se borimo za medalju!

8.35 - Milica Žabić je ekspresno savladala Marit Kamps!

8.24 - Prvi put posle haosa sa sudijama na tatami izlazi Nemanja Majdov i to protiv Noela van Tenda. Velika borba vodi se između Majdova i Van Tenda, ušlo se u produžetak. Posle treće kazne za Holanđanina, Majdov je pobedio u ovom meču!

8.22 - U borbi broj tri Srbiju će predstavljati Marica Perišić. Njena protivnica biće Joana van Lišut. Nažalost, Marica Perišić nije uspela da savlada svoju rivalku i Holandija opet vodi.

8:18 - Strahinja Bunčić je sledeći na tatamiju protiv Tornike Tsjakandoea. Dobio je Bunčić svoju borbu iponom i poravnao je na 1:1.

8.15 - Prva je na tatami izašla Milica Nikolić i to protiv Džuli Beurskens. Holanđanka je brzo rešila ovu borbu u svoju korist i donela prednost Holandiji.

UOČI BORBI:

Srpski džudo miks tim na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljaće Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić i Milica Žabić.

Prvi protivnik našoj reprezentaciji biće selekcija Holandije, a pobednik ovog meča plasiraće se u četvrtfinale. Sistem takmičenja je sledeći - održaće se šest borbi sledećim redosledom - žene do 57 kg, muškarci do 73 kg, žene do 70 kg, muškarci do 90 kg, žene preko 70 kg i muškarci preko 90 kg, a pobednik u ukupnom plasmanu otići će u četvrtfinale.

Biće ovo prvi izlazak na tatami srpskih džudista Nemanje Majdova i Aleksandra Kukolja posle skandala i haosa sa sudijama u pojedinačnoj konkurenciji. Šta se tu sve dešavalo možete pronaći na sledećim linkovima:

Takođe, ponovo će se boriti i Milica Žabić koja je bila blizu medalje u pojedinačnoj konkurenciji, ali nažalost nije uspela da osvoji bronzu.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:02:15

REALNA PRIČA - ALEKSANDAR KUKOLJ - 13.12.2022.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track