Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je novi katastrofalan poraz na Olimpijskim igrama u Parizu. Od "Delfina" su bili bolji reprezentativci Mađarske koji su slavili rezultatom 17:13.

Nije dobro krenulo u prvoj četvrtini jer je Fekete dao gol za vođstvo Mađara, ali smo se brzo probudili i preko Ćuka došli do 2:1. Vamoš je izjednačio, ali su Mandić i Vico doneli dva gola prednosti Srbiji. Prva četvrtina završena je rezultatom 4:2 za Srbiju.

whatsapp-image-20240805-at-12.23.52-pm-3.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Druga četvrtina bila je za zaborav! Mađari su serijom od 4:0 napravili preokret i poveli sa 6:4, uspevali smo da se održimo u igri preko Dušana Mandića koji je postigao još dva gola i Strahinje Rašovića koji je pogodio jednom, ali smo u poslednjoj sekundi primili gol sa pola terena i Mađari su se vratili na plus dva (9:7).

Gde smo stali u drugoj, nastavili smo u trećoj četvrtini. Katastrofalna igra našeg tima i ovaj period igre Mađari dobijaju sa 6:2, te dolaze do šest golova prednosti (15:9). Golove za "Delfine" u ovoj četvrtini postigli su Mandić i Vico.
Poslednju četvrtinu dobili smo rezultatom 4:2, ali to nije bilo dovoljno za preokret, već je Srbija doživela još jedan potop.

whatsapp-image-20240805-at-12.23.53-pm-1.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

Na kraju, Mađarska - Srbija 17:13 i naša reprezentacija grupnu fazu završila je na četvrtom mestu, te će u četvrtfinalu ići na prvoplasirani tim iz grupe A. Ko će to biti znaće se tek kada se odigraju današnje utakmice.

Na susretu protiv Mađarske najbolji u našem timu bio je Dušan Mandić sa pet golova, Miloš Ćuk je postigao tri, Nemanja Vico dva, a po jedan Strahinja Rašović, Nikola Jakšić i Nikola Dedović.

Sva dešavanja pre, za vreme i posle utakmice mogli ste pratiti putem lajv-bloga na portalu Kurir.rs.

UŽIVO PRENOS:

Srbija- Mađarska 13:17 (4:2, 3:7, 2:6, 4:2)

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - Meč je završen rezultatom 17:13. Novi potop "Delfina" koji su grupnu fazu završili na četvrtom mestu. Ko će nam biti protivnik u četvrtfinalu znaće se do kraja dana kada se odigraju ostale utakmice u drugoj grupi.

31. minut - Nije bilo golova u ovom minutu, jasno je da će Mađari slaviti na ovom meču, samo je pitanje kojim rezultatom.

30. minut - Ćuk koristi peterac za 17:13.

29. minut - Novi gol Mađara za 17:12. Prvi put se u strelce upisao Molnar.

28. minut - "Delfini" se bude, ali je veliko pitanje da li je kasno! Mandić pogađa za 16:12.

27. minut - Primamo i 16. pogodak na ovom meču. Zalanki se četvrti put upisao u strelce i Mađari su otišli na plus šest. Dedović sa desnog krila pogađa za 16:11.

26. minut - Konačno gol za Srbiju! Nikola Jakšić postiže pogodak za 15:10.

25. minut - Bez gola u prvom minutu poslednje četvrtine.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Fekete daje četvrti gol iz petog pokušaja i donosi Mađarima plus šest (15:9). Na kraju trećeg perioda igre šest golova prednosti za Mađarsku.

23. minut - Kontra Mađara i novi gol, sada je 14:8! Pogodak je postigao Vigvari. Nemanja Vico uspeo je da smanji na 14:9 u narednom napadu.

22. minut - Totalna nemoć "Delfina". Čak deset odbrana iz 18 pokušaja ima golman Mađarske.

21. minut - Dušan Mandić drži Srbiju koliko, toliko u igri! Novi gol za 12:8. Ne ide, pa ne ide... Treći gol Zalankija za 13:8.

20. minut - Katastrofalna igra "Delfina". Totalno smo nemoćni.

whatsapp-image-20240805-at-12.23.52-pm-1.jpg
Dado đilas 
foto: Dado Đilas

19. minut - Još jedan gol Mađara. Preti nam još jedan potop. Pogodak je postigao Baboš, trenutno je 12:7.

18. minut - U napadu igramo loše, a u odbrani još gore... Mađari imaju plus četiri i to im je golom omogućio kapiten Janšik.

17. minut - Fekete postiže još jedan gol, Mađari vode sa 10:7!

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Mađarska koristi igrača više i preko Zalankija ponovo dolazi u vođstvo. Sada je 8:7. Primili smo gol sa polovine terena u poslednjoj sekundi druge četvrtine. Mađarska vodi sa 9:7 na poluvremenu

15. minut - Kakav gol Dušana Mandića! Trenutno je 7:7!

14. minut - Mišović je stao na gol Srbije, a posle njegove odbrane Strahinja Rašović poravnava na 6:6. Ipak, Deneš Varga vraća prednost Mađarskoj.

13. minut - Raspad sistema u igri "Delfina" Od 4:2 do 4:6 za svega nekoliko minuta, poslednji gol postigao je Manherc. Uspeli smo da smanjimo na 6:5 iz peterca, strelac je bio Mandić.

12. minut - Mađari su okrenuli, gol je postigao Adam Nađ

11. minut - Nastavljaju se muke u napadu. I dalje smo bez gola u drugoj četvrtini.

10. minut - Mučimo se u napadu, ali smo bar sačuvali gol u jednoj akciji Mađara.

9. minut - Drugi gol Feketea i trenutno je 4:3. U dva napada Mađari su nadoknadili zaostatak i golom Zalankija sa distance stigli su do izjednačenja.

Dado đilas RASPAD SISTEMA I NOVI POTOP "DELFINA": Srbija povela, pa stala! Mađarska DEMONSTRIRALA SILU u bazenu za pobedu u vaterpolo klasiku

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Branimo se sa igračem manje, a Nemanja Vico je iskoristio priliku da nas odvede na plus dva. Prvu četvrtinu završavamo uz prednost od 4:2.

7. minut - Dušan Mandić pogađa za 3:2! Ovo je njegov 16. gol na Olimpijskim igrama!

6. minut - Mađarska je izjednačila golom Martona Vamoša posle situacije sa igračem više.

5. minut - Nismo iskoristili igrača više, ali je Miloš Ćuk sa distance pogodio za 1:1. Mađari nisu iskoristili svoj napad, a onda je Ćuk svojim drugim golom doneo preokret Srbiji!

4. minut - Mađari su poveli sa 1:0 golom Gergoa Janoša Feketea iz kontre.

3. minut - Golmani su na odličnom nivou, deluje da će ovo biti jako tvrda utakmica. Posle tri minuta je i dalje 0:0.

2. minut - Ni u drugom napadu nema gola za Mađare, ali je Dedović još jednom osujećen, pa je i posle dva minuta bez golova.

1. minut - Prvi napad imali su Mađari, ali ga nisu iskoristili. Ipak, ni pokušaj Nikole Dedovića nije završio u golu tako da je posle prvog minuta 0:0.

UOČI MEČA:

Vaterpolo klasik na zatvaranju grupne faze Olimpijskih igara. Selekcija Srbije sastaće se sa Mađarskom i pokušaće da stigne do treće pobede u Parizu. Trenutno su obe reprezentacije na skoru 2-2 i već su obezbedile plasman u četvrtfinale, samo je ostalo da se vidi ko će biti treći, a ko četvrti.

Srbija je u Parizu bila bolja od Japana (16:15) i Francuske (15:8), dok su Mađari savladali iste rivale - Japance rezultatom 17:10, a Francuze 13:12.

Dado đilas RASPAD SISTEMA I NOVI POTOP "DELFINA": Srbija povela, pa stala! Mađarska DEMONSTRIRALA SILU u bazenu za pobedu u vaterpolo klasiku

Obe selekcije su i poražene od istih rivala, Srbija je od Australije izgubila 8:3, a od Španije 15:11, dok su Mađari od "Kengura" izgubili rezultatom 9:8, a od "Furije" 10:7.

Uloga favorita na ovoj utakmici po kladionicama pripada Mađarima na koje je kvota 1,75 dok je kvota na našu reprezentaciju 2,70.

Šta vi mislite, dokle mogu da stigne vaterpolo reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama?

Anketa

Dokle mogu da stigne vaterpolo reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama?

Ova anketa je završena.
Glasalo je 509 korisnika

BONUS VIDEO:

Kurir TV USIJANJE DANA 10.08.2021. VATEROPLISTI LAZIĆ, DEDOVIĆ, RAŠOVIĆ I STRELAC MIKEC: OLIMPIJSKE IGRE U BOJAMA SRBIJE